Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', Ramazan ayında damakları şenlendiriyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla maharetli ustaların elinde doyumsuz bir lezzete dönüşen bu tatlı, farklı tadı ve ismiyle dikkat çekiyor.
Tatlı ustası Uğur Bekan, 3 kuşaktır tatlı işletmeciliği yaptıklarını ve 'cennet çamuru'nun Kilis'e özgü en önemli lezzetlerden biri olduğunu ifade etti. Bekan, çiğ kadayıfın yağla kavrulduktan sonra ocaktaki tepsiye yerleştirilip 5 dakika ısıtıldığını belirtti. "Tepsiye toz şeker, fıstık ve tereyağı ilave ediyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika pişirildikten sonra kıvamlı hale gelinceye kadar karmalarız. Daha sonra tepsiye açıp üzerine Kilis'e özgü kaymak, pudra şekeri, tarçın ve fıstık ilave ederek servise hazır hale getiriyoruz," dedi.
'Cennet çamuru'nun 2018'de coğrafi işaret tescili aldıktan sonra daha fazla ilgi gördüğünü dile getiren Bekan, Ramazan ayında bu tatlıya olan talebin arttığını kaydetti. Cennet çamurunun isminin merak uyandırdığını ifade eden Bekan, "İsminden dolayı birçok insan merak ediyor ve tatmak istiyor. Üzerine kaymak konulduğundan hafif bir tatlı özelliğine sahip oluyor. Bu nedenle iftar sofralarında daha çok tercih ediliyor," ifadelerini kullandı.
Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti "cennet çamuru", ramazanda damakları şenlendiriyor.
Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti "cennet çamuru", ramazanda damakları şenlendiriyor.