balıklandırma çalışması:
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Kilis’teki göletlere toplu bir salım yapıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Atatürk Barajı Su Ürünleri Üretim Tesisi’nde üretilen 600 bin adet yavru balık, bölgedeki su varlıklarına takviye amacıyla Kilis’e getirildi.
türler ve dağıtım yöntemi:
Getirilen yavrular arasında sazan, yayın ve şabut yer aldı. Sazan yavruları, oksijen destekli taşıyıcı tank aracıyla göletlere ulaştırıldı; diğer türlerin sevki ve bırakılması da ilgili ekipler tarafından planlı şekilde gerçekleştirildi.
uygulama ve hedefler:
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevli su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekimlerin katılımıyla yapılan salım işlemleri, bölgedeki balık popülasyonunu artırmayı ve su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesini amaçlıyor. Yetkililer, bu tür çalışmalara düzenli takibin devam edeceğini belirtti.
KİLİS’TE GÖLETLER 600 BİN SAZAN YAVRUSUYLA BALIKLANDIRILDI