Kılıçdaroğlu: kadının gücü cumhuriyetin sorumluluğunu taşıyacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'kadının gücü dünyayı yerinden oynatabilecek' diyerek kadınlara hukuk ve cumhuriyet için öncü olmaları çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 08.09.2026 16:22
Güncelleme Tarihi: 08.09.2026 16:22

Kılıçdaroğlu: kadının gücü cumhuriyetin sorumluluğunu taşıyacak

Panelde verilen mesajlar

CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Cumhuriyet bir kadın devrimidir' paneline CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Panel öncesinde Cumhuriyet'in 2. Yüzyılında Kadın Mücadelesi isimli belgesel gösterildi ve kadın halk oyunları ekibinin hazırladığı Sarı Zeybek Gösterisi seyircilerle buluştu.

Yüklendiğiniz görev sıradan bir görev değildir:

Açılış konuşmasında Kılıçdaroğlu, partinin taşıdığı sorumluluğun sıradan olmadığını belirterek kurucu iradenin görevini sürdürmenin önemine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Yüklendiğiniz görev sıradan bir görev değildir' diyerek kadınların toplum içindeki erişilebilirliğini ve anlatım biçimlerinin politika üzerindeki etkisini anlattı: 'Biz erkekler her eve giremeyiz ama kadınlar her eve, her ortama rahatlıkla girer ve kabul görürler. Çünkü kadının yüzü sıcaktır. Kadının anlatımı daha sevecendir.'

Hukuk, medya ve kadınların rolü:

Kılıçdaroğlu, partiyi ileri taşıma sorumluluğu yanında kadınlara hukukun üstünlüğü mücadelesinde önemli rol düştüğünü söyledi. Konuşmasında, 'Hukukun olmadığı yerde insan hakları olmaz. Hukukun olmadığı yerde hiçbir canlının hakkı olmaz' ifadelerini kullandı. Medya özgürlüğüne ilişkin eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, 'Özgür medyanın olması lazım. Bugün medyanın özgür olduğuna inanan birisi değilim. Öyle medya grupları var ki parayı verdiğinizde istediğiniz haberi yaptırabiliyorsunuz' diyerek haberin objektif verilmediği bir ortamdan bahsetti ve güçler ayrılığı ilkesinin, 'saray rejimi' ve 'tek adam rejimi' diye adlandırdığı yapıların önündeki en temel engel olduğunu belirtti.

'Kadının gücü farkında mısınız bilmiyorum, tuttuğunda dünyayı yerinden oynatabilecek bir potansiyele sahip. Bu gücü kullanın. Evlatlarımız için, ülkemiz için' sözleriyle Kılıçdaroğlu kadınların istedikleri her şeyi başarabileceğini vurguladı. Konuşmanın ardından program panel oturumlarıyla devam etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Kadının gücü dünyayı yerinden oynatabilecek bir potansiyele...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Kadının gücü dünyayı yerinden oynatabilecek bir potansiyele sahip"

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.