Kezer kampüsü çevresinde hızlı yayılan örtü yangını yüz dönümden fazla alanı etkiledi

Kezer yerleşkesi yakınında çıkan örtü yangını 100 dönümden fazla alanı etkiledi; Siirt Belediyesi itfaiyesi müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.

Yayın Tarihi: 17.08.2026 10:43
Güncelleme Tarihi: 17.08.2026 10:43

Kezer kampüsü çevresinde hızlı yayılan örtü yangını yüz dönümden fazla alanı etkiledi

Kezer yerleşkesi yakınında örtü yangını

Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesi çevresinde çıkan örtü yangınında 100 dönümden fazla alanın zarar gördüğü bildirildi. Yangına, Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti ve alevler kontrol altına alındı.

Müdahale ve soğutma çalışmaları:

Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı ve kuru ot ile anızların bulunduğu geniş alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki tarım ve yerleşim alanlarına sıçramasını önlemek için yoğun bir çalışma yürüttü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, çalışmanın ardından bölgede kapsamlı soğutma yapıldı.

Soruşturma ve yetkililerin uyarıları:

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla ekiplerce inceleme başlatıldı. Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz, yaz aylarında yangın riskinin arttığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yılmaz, anız yakmanın çevre ve tarım arazilerine ciddi zarar verdiğini ve bu uygulamanın yasak olduğunu, idari yaptırımların bulunduğunu hatırlattı.

Yetkililer, sıcak ve kurak hava koşulları nedeniyle özellikle tarım arazileri ve kırsal alanlarda yangın riskinin yükseldiğini vurguladı. Vatandaşlardan anız yakılmaması ve herhangi bir yangın görüldüğünde vakit kaybetmeden itfaiye ekiplerine haber verilmesi istendi.

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KEZER YERLEŞKESİ YAKINLARINDA ÇIKAN ÖRTÜ YANGININDA 100 DÖNÜMDEN FAZLA ALAN...

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KEZER YERLEŞKESİ YAKINLARINDA ÇIKAN ÖRTÜ YANGININDA 100 DÖNÜMDEN FAZLA ALAN ZARAR GÖRDÜ. YANGIN, SİİRT BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE KONTROL ALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.