Kestel rampasında talaş yüklü tırın motoru tutuştu
Bursa’nın İnegöl ilçesinde seyir halindeki talaş yüklü bir tırın motor bölümünde yangın çıktı. Olay, sürücünün aracı yol kenarına çekmesi ve itfaiyeye haber vermesiyle müdahale ile sonuçlandı.
olayın gelişimi:
Yangın, saat 18.00 sıralarında Bursa-Ankara karayolu üzeri Kestel ilçesi Ümitalan Mahallesi mevkiindeki rampada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bursa’dan İnegöl istikametine seyir halinde olan Ahmet O. yönetimindeki 16 MCZ 10 plakalı talaş yüklü tırın motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Sürücü dumanları fark ederek aracı yol kenarına çekti ve durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.
itfaiye müdahalesi ve hasar:
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler kısa sürede büyüyen yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Müdahale sonrasında tırın motor bölümündeki yangın söndürüldü, ancak araç yapılan ilk tespitlere göre kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından inceleme başlatıldı ve hasarın kesin boyutu ile yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
ALEVLERE TESLİM OLAN TIR, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİNE RAĞMEN KULLANILAMAZ HALE GELDİ.