Kestel Belediyesi yaz dönemi spor eğitimini noktaladı
Kestel Belediyesi tarafından çocuk ve gençleri spora teşvik amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları, Mandıras Kemal Ertin Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen dönüm töreniyle sona erdi. Toplam 12 farklı branşta eğitim alan sporcuların sertifikaları tören sırasında verildi ve program gösterilerle zenginleştirildi.
Katılım ve törende öne çıkan isimler:
Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Numan Çakır, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, AK Parti temsilcileri, Kestel İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Eti, belediye meclis üyeleri, Olimpiyat madalyalı milli taekwondo sporcusu Hatice Kübra İlgün ile antrenörü Fikret Timuçin, sporcular, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp sporcuların geçit töreniyle devam etti.
Program akışı ve gösteriler:
Geçit töreninde branşları ve antrenörleriyle alanı selamlayan genç sporcular tribünlerden büyük alkış aldı. Ardından halk oyunları gösterisi ile devam eden programda, geleneksel Türk okçuluğu dahil farklı branşlardaki sporcular mini performanslar sergiledi. Etkinlik, sporun yanında kültürel ve gösteri unsurlarını bir araya getirdi.
Başkanın mesajı ve verilen ödüller:
Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, projenin amacının ilçedeki çocukların en az bir spor dalıyla tanışmasını sağlamak olduğunu belirtti. Başkan Erol gençlere disiplin, özgüven ve takım ruhu kazandırmanın önemine vurgu yaptı ve sporcuları tebrik etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Numan Çakır ise bu tür etkinliklerin gençleri ekran başından değil sahaya çektiğini ifade etti.
Program kapsamında, milli sporcu Hatice Kübra İlgün ve antrenörü Fikret Timuçin başarıları nedeniyle plaketle onurlandırıldı. Plaket takdimini Numan Çakır ve Ferhat Erol gerçekleştirdi.
Etkinlik alanında aile ve çocuklara yönelik aktiviteler:
Tören boyunca çocuklar için kurulan şişme oyun parkuru büyük ilgi gördü. Katılımcılara pilav ve dondurma ikram edildi; sertifika töreninin ardından aileler ve sporcular etkinliklerde birlikte vakit geçirerek yaz dönemini sportif, eğlenceli ve topluluk odaklı bir etkinlikle sonlandırdı.
Kestel Belediyesi Yaz Spor Okulları bu yıl da yoğun katılım ve çeşitli gösterilerle bir dönemlik eğitimlerini tamamlayarak geleceğin sporcularına saha deneyimi ve sosyal etkileşim imkanı sundu.
KESTEL BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇOCUK VE GENÇLERİ SPORLA BULUŞTURMAK AMACIYLA 12 FARKLI BRANŞTA DÜZENLENEN YAZ SPOR OKULLARI, YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLEN SERTİFİKA TÖRENİYLE SONA ERDİ. MANDIRAS KEMAL ERTİN SPOR TESİSLERİ’NDE DÜZENLENEN PROGRAMDA, YAZ BOYUNCA EĞİTİMLERE KATILAN SPORCULARA SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ.