KESOB Genel Kurulu'nda Şeyhi Odakır güven tazeledi
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) genel kurulunda, mevcut başkan Şeyhi Odakır yeniden başkanlığa seçildi. Yapılan oylamada Odakır 167 oy alırken, rakibi Hayrullah Şahin 128 oy aldı; sayılan oylar arasında 1 geçersiz oy bulundu.
Genel kurul süreci
Genel kurul, divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Divan heyeti başkanlığına, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken seçildi. Divan oluşumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçim için oylamaya geçildi.
Oy dağılımı ve değerlendirme
Kesin sonuçlara göre Şeyhi Odakır 167 oyla yeniden göreve gelirken, Hayrullah Şahin 128 oy aldı; aradaki fark 39 oy olarak kaydedildi. Bu sonuç, mevcut yönetimin devamına işaret ederken birlik içinde istikrarın sürmesi beklentisini güçlendiriyor. Seçim sürecinin düzenli biçimde tamamlanması, KESOB'un önümüzdeki dönemde esnaf ve sanatkâr gündemine odaklanma imkânını artıracak.
KAYSERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ'NİN GENEL KURULUNDA MEVCUT BAŞKAN ŞEYHİ ODAKIR, YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ.