Kepez'deki otomotiv bayisine silahlı saldırıyla ilgili iddianame: 13 şüpheli için ceza talebi

Antalya'da otomotiv bayisine düzenlenen saldırıya ilişkin iddianamede 13 şüpheli hakkında ceza talep edildi; 11 kişi için ayrıca silahlı örgüt üyeliği iddiası yer aldı.

Yayın Tarihi: 20.10.2026 12:20
Güncelleme Tarihi: 20.10.2026 12:35

Kepez'deki otomotiv bayisine silahlı saldırıyla ilgili iddianame: 13 şüpheli için ceza talebi

saldırı ve ilk bulgular:

Olay, 7 Haziran'da saat 15.30 sıralarında Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi Serik Caddesi yan yolunda meydana geldi. İş yerinin karşısındaki üst geçit altına gelen ve yüzünü gizleyen şüpheli, bir süre bekledikten sonra tabancayla 2 el ateş etti ve yaya olarak uzaklaştı. İhbar üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri iş yerinde ve boş kovanlar üzerinde inceleme yaptı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansırken, şüphelinin olay sırasında cep telefonuyla çektiği görüntülere de ulaşıldı. Polis ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarını ve çevredeki vatandaşların ifadelerini değerlendirerek şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

delil ve görüntüler:

Güvenlik kamera kayıtları ile olay yerindeki fiziksel deliller savcılığa iletildi. Saldırı anına ait kamera görüntüleri ve şüphelinin telefonla çektiği görüntüler iddianamede delil olarak yer aldı. Ayrıca iş yerinde bulunan boş kovanlar Olay Yeri İnceleme raporlarına işlendi.

iddianame ve şüphelilere yönelik suçlamalar:

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan 37 sayfalık iddianamede, dosyada toplanan deliller ve şüphelilere yöneltilen suçlamalar açıklandı. Savcılık, 13 kişi hakkında ayrı ayrı "silahla tehdit", "mala zarar verme" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

örgüt iddiası ve özel roller:

İddianamede, R.E. ve H.K.A. dışındaki 11 şüpheli hakkında ayrıca "suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma" suçundan da ceza isteniyor. Savcılık, R.E.'nin diğer şüphelileri azmettirdiğini iddia ederek R.E. hakkında azmettirme suçlaması yöneltti. Örgütün yöneticisi olduğu öne sürülen H.K.A.'nın ise örgüt faaliyeti kapsamında işlenen aynı suçlardan fail olarak cezalandırılması talep edildi.

şüphelilerin yakalanması ve hukuki durumları:

Dosya kapsamında A.Ş., A.T.Y., E.K., M.P., M.M.K., M.A., T.G. ve U.C.Y. tutuklu bulunuyor. H.G., M.Y. ve S.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, H.K.A. ve R.E. firari şüpheli olarak iddianamede yer aldı.

İddianamede saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen E.K.'nın kaçış güzergâhında kıyafetini değiştirdiği, taksiyle Varsak Karşıyaka Mahallesi'ndeki ormanlık alana gittiği belirtildi. Savcılık ayrıca M.A.'nın, R.E.'nin talimatıyla E.K.'nin saklanması ve konaklaması için kendi adına ev kiraladığını ve cep telefonu temin ettiğini öne sürdü. E.K., saldırıdan 15 gün sonra saklandığı evde yapılan aramada yakalandı; aynı evde bulunan S.G. ile hakkında ayrı soruşturma yürütülen çocuk M.C.U.'nun da polisi fark edince kaçmaya çalışırken yakalandıkları kaydedildi.

İddianame hazırlandıktan sonra dosya, şüphelilerin yargılanması amacıyla mahkemeye sevk edildi. Savcılığın talep ettiği cezalar ve örgüt iddiası, yargılama sürecinde değerlendirilmek üzere hakim karşısına çıkacak.

OLAY ANI (ARŞİV)

OLAY ANI (ARŞİV)

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.