DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.856.141,05 -0,27%

Kentsel Dönüşümde yeni Dönem: “Yarısı Bizden” kampanyası yasalaşıyor

İstanbul’da kentsel dönüşüm için 5 ay önce başlatılan “yarısı bizden” kampanyası, Meclis’e gelen “Kentsel Dönüşüm” yasasında yer aldı. Kampanya kapsamında 900 bin liraya kadar hibe ve kredi verilecek. Başvuru yapan 1 milyon daire sahibi, sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 18:51
Güncelleme Tarihi: 23.10.2023 18:51

Kentsel Dönüşümde yeni Dönem: “Yarısı Bizden” kampanyası yasalaşıyor

İstanbul’da deprem riski taşıyan binaların yenilenmesi için nisan ayında “yarısı bizden” kampanyası duyuruldu. Kampanyaya göre, kentsel dönüşüm kapsamında 900 bin liraya kadar hibe ve 900 bin liraya kadar da kredi verilecek. Faiz oranı yüzde 0,79, vade ise 10 yıl olarak belirlendi. Kampanyaya 1 milyondan fazla daire için başvuru yapıldı.

KAMPANYA YASAL GÜVENCE ALTINA ALINIYOR

Başvuru yapanlar, sürecin nasıl ilerleyeceğini beklerken, “yarısı bizden” kampanyası, Meclis’e gelen “Kentsel Dönüşüm” yasasında kendine yer buldu. Yasayla birlikte kampanya yasal güvence altına alınacak. Sektör uzmanlarına göre, yasa bürokratik engelleri ve mahkeme süreçlerini kısaltacak.

MÜTEAHHİTLER TUTARIN ARTMASINI İSTİYOR

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, yasanın içeriğinde planlarla ilgili eksiklikler olduğunu söyledi. Şişik, “Emekleyerek gidiyoruz ama olumlu karşılıyoruz. Eksik gördüğümüz noktalarda gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gerek bakanlığı çözüm önerileri iletiyoruz.” dedi.

Müteahhitler ayrıca aradan geçen 5 ayda konut yapım maliyetinin arttığını ifade etti. “Yarısı bizden” kampanyasında tutarların artırılmasını talep etti.

Yazar
EDİTÖR

masallahd