Kemerburgaz'da su basan villanın çatısında mahsur kalanlar jandarma tarafından kurtarıldı
Dün akşam Eyüpsultan Kemerburgaz'da etkili olan yoğun yağış nedeniyle bir villa suyla doldu. Evdeki vatandaşlar çatıya çıkarak yardım bekledi; olay yerine gelen ekipler hızlı bir müdahaleyle tahliye çalışmalarına başladı.
kurtarma anı ve ekip müdahalesi:
Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma ekipleri, bot yardımıyla çatıya ulaştı ve mahsur kalan vatandaşları tek tek indirdi. Ekipler öncesinde içerideki kişilere bilgi verip güvenlik talimatları uyguladıktan sonra, kontrollü bir şekilde tahliyeyi gerçekleştirdi.
görüntüler ve müdahale sürecinin ayrıntıları:
Kurtarma anları kameraya yansıdı; görüntülerde ekiplerin botla eve yanaşıp çatıda bekleyenleri bota aldıkları ve tahliyeyi düzen içinde tamamladıkları görülüyor. Çatıda indirilen vatandaşlar, jandarma gözetiminde botlara alındı ve güvenli noktaya sevk edildi.
Olayda can kaybı veya yaralanma bildirilmediği aktarılırken, yetkililer benzer durumlarda halkın soğukkanlılığını koruması ve kurtarma ekiplerinin yönlendirmelerine uymasını vurguladı.
EYÜPSULTAN KEMERBURGAZ’DA DÜN AKŞAM SU BASMASI SONUCU VİLLANIN ÇATISINA ÇIKAN VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI. JANDARMA SUALTI ARAMA VE KURTARMA EKİPLERİNİN ÇATIDAKİ VATANDAŞLARI BOT YARDIMIYLA KURTARDIĞI ANLAR KAMERAYA YANSIDI.