Kemaliye'de çürüyen istinat duvarı okul çıkışlarında tehlike yaratıyor

Erzincan’ın Kemaliye ilçesindeki Hacı Ali Akın Çok Programlı Anadolu Lisesi çevresinde onarılmayan istinat duvarı aylardır tehlike oluşturuyor; veliler yetkililerden acil müdahale bekliyor.

Yayın Tarihi: 01.09.2026 08:08
Güncelleme Tarihi: 01.09.2026 08:08

Kemaliye'de çürüyen istinat duvarı okul çıkışlarında tehlike yaratıyor

Okul çevresindeki duvar aylardır onarım bekliyor:

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde Hacı Ali Akın Çok Programlı Anadolu Lisesi çevresinde bulunan istinat duvarı, aylardır onarılmayı bekliyor. Duvarın mevcut hali, özellikle öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde veliler ve mahalle sakinleri arasında ciddi endişe yaratıyor.

Yerel halk, duvarın çatlaklar ve yer yer dökülmeler gösterdiğini belirtiyor; bakım ve onarım çalışması yapılmaması nedeniyle yapının daha fazla zarar görebileceği vurgulanıyor. Vatandaşlar, herhangi bir çökme ya da mal ve can kaybı yaşanmadan önce müdahale edilmesini istiyor.

Güvenlik kaygıları ve muhtemel sonuçlar:

İstinat duvarının hasarlı görünümü, okul önünde yoğunlaşan öğrenci hareketliliği dikkate alındığında risk oluşturuyor. Yetkililer tarafından zamanında yapılacak teknik inceleme ve onarımın, olası kazaların önlenmesi açısından önemli olduğu belirtiliyor. Vatandaşlar "Öğrencilerin zarar görmesini beklemeden önlem alınmalı." şeklinde ortak talepte bulunuyor.

Vatandaş talepleri ve yetkililere çağrı:

Veliler ve çevre sakinleri, konunun aylardır gündemde olduğunu belirterek ilgili kurumların gerekli çalışmayı başlatmasını ve kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyor. Teknik ekiplerin duvarı inceleyip acil onarım planı açıklaması talep ediliyor; halk, güvenliğin sağlanmasını öncelikli görüyor.

KEMALİYE’DE ONARILMAYAN OKUL İSTİNAT DUVARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

KEMALİYE’DE ONARILMAYAN OKUL İSTİNAT DUVARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!