Kemal Advan Hastanesi Müdürü'nden Uluslararası Topluma Çağrı
Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiyye, Gazze'de devam eden saldırılar nedeniyle uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu. Ebu Safiyye, hastanenin acil servisi ve girişine yönelik birden fazla saldırının ardından, 12 kişinin yaralandığını açıkladı.
Açıklamalarında, hastanenin avlularının, elektrik jeneratörlerinin yanı sıra oksijen ve su sistemlerinde de tahribat meydana geldiğini belirten Ebu Safiyye, acilen cerrahi heyetler, tıbbi malzemeler ve ambulansların tedarik edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gazze'nin kuzey bölgesindeki sağlık sisteminin korunması için uluslararası yardım talep etti.
Ebu Safiyye, hastanede şu an 86 hastanın bulunduğunu, çocuk servisine yetersiz beslenme vakalarının gelmeye başladığını ifade etti. Son saldırıda hastane çevresinde meydana gelen çatışmalarda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail ordusu, 5 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine yoğun bombardımanlar düzenlemekte ve bu durum sağlık sisteminin ciddi şekilde etkilenmesine yol açmaktadır.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.