Eskişehir'de yaya kazası
Odunpazarı ilçesi İstiklal Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nde meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yaşlı kadına 26 AIZ 712 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle kadının başı aracın kaputuna çarptı ve yere düştü; çevredeki sürücü ve vatandaşlar hemen yardımına koştu.
Kaza anı ve ilk müdahale:
İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bir vatandaş, bölgedeki trafiği yönlendirerek ambulansın hızlıca alana ulaşmasına yardımcı oldu. Sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı; yaralı kadının müdahale sırasında sağlık personeline göz işaretleriyle cevap verdiği, tanık bir kadının ise "Teyzem birden fırladı doktor bey, ben şahidim" dediği belirtildi.
Yaralıya yapılan muayenede kafa ve göğüs travması bulguları tespit edildi ve kadın sedyeyle ambulansa alındı.
Sürücünün davranışı ve soruşturma:
Kazada aracı kullanan genç sürücü büyük panik yaşadı; ambulansa bindirilen talihsiz kadının götürüldüğü hastaneyi sorarken, sağlık ekibine yönelik olarak "Teyze hangi hastaneye gidiyor? Ben de polislerden sonra geleyim" dedi. Bu sözler, sürücünün panik haline rağmen gösterdiği duyarlılık olarak kayda geçti.
Yaralı kadın, tedavi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.
SAĞLIK EKİPLERİNİN YARALIYA MÜDAHALE ETTİĞİ ESNADA GENÇ OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ BÜYÜK PANİK YAŞADI.