Kayserispor'dan Hacıosmanoğlu'nun sorunlarla yüzleşme kararlılığına destek

Kayserispor'dan Ali Çamlı, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yapısal sorunlarla yüzleşme iradesini överek başkana destek açıkladı.

Yayın Tarihi: 06.10.2026 12:59
Güncelleme Tarihi: 06.10.2026 12:59

Kayserispor'dan Hacıosmanoğlu'nun sorunlarla yüzleşme kararlılığına destek

Kayserispor'dan federasyon başkanına destek

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ilişkin açıklamasında federasyon yönetimine tam destek verdiklerini duyurdu. Çamlı, Türk futbolunun içinde bulunduğu zorlu süreçlerin ve yıllar içinde biriken yapısal problemlerin tek bir döneme veya kişiye fatura edilemeyeceğini belirterek, tartışmaların adil bir zeminde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Çamlı'nın değerlendirmesi:

Başkan Çamlı, son dönemde yaşanan eleştirilerin ve değerlendirmelerin zaman zaman eleştiri sınırlarının ötesine geçtiğini; belirli kesimlerce yürütülen kampanyaların bir linç havası oluşturma riski taşıdığını ifade etti. Çamlı, Türk futbolunun kronikleşmiş sorunlarının kaynağının uzun yıllara yayıldığını ve bunların kısa sürede tamamen çözülemeyeceğini savundu. Buna rağmen eleştirinin amacının kişileri yıpratmak değil, çözüm üretmek olması gerektiğini söyledi. Ayrıca Çamlı, "Türk futbolunun yalnızca Süper Lig'de mücadele eden kulüplerden ibaret olmadığını" özellikle hatırlatarak, tüm amatör ve profesyonel katmanların menfaatlerinin gözetilmesinin önemine işaret etti.

Federasyona güven vurgusu:

Kayserispor yönetimi, Hacıosmanoğlu'nun bazı konuları gerektiğinde adli mercilere taşıma iradesini ve bu süreci sahiplenmesini önemli bulduğunu açıkladı. Çamlı, federasyonun şeffaflık, güven ve adalet ilkelerini güçlendirecek adımlar atmasının, futbol kamuoyunda güven ortamının yeniden tesis edilmesi açısından kıymetli olduğunu belirtti. Yıllarca ötelenmiş meselelerin tek bir dönem içinde çözülemeyeceğini kabul eden kulüp, esas olanın sorunların örtbas edilmemesi ve çözüm iradesinin sürdürülmesi olduğunu vurguladı.

Açıklamada Kayserispor olarak, federasyon başkanının samimiyetine ve kararlılığına güvendikleri belirtildi. Kulüp, en alt liglerden en üst lige kadar geniş bir yapıdan oluşan Türk futbolunun ortak menfaatleri doğrultusunda yürütülecek mücadelede İbrahim Hacıosmanoğlu'na güvenlerinin ve desteklerinin tam olduğunu kamuoyuna saygıyla duyurdu.

KAYSERİSPOR BAŞKANI ALİ ÇAMLI; TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU’NA DESTEK...

KAYSERİSPOR BAŞKANI ALİ ÇAMLI; TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU’NA DESTEK VEREN BİR AÇIKLAMA YAPTI.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.