Kayseri Ticaret Odası Başkanı Gülsoy: 15 Temmuz zaferinin 10. yılında daha güçlü bir Türkiye yolundayız

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz'un 10. yılında Kayseri'nin duruşunu anıp iş dünyasının 'üretim nöbeti'yle güçlü, tam bağımsız Türkiye hedefine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 13.07.2026 12:24
Güncelleme Tarihi: 13.07.2026 12:24

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Gülsoy: 15 Temmuz zaferinin 10. yılında daha güçlü bir Türkiye yolundayız

Kayseri Ticaret Odası'ndan 15 Temmuz mesajı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Gülsoy mesajında, tam 10 yıl önce yaşanan hain darbe girişiminin milli irade ve demokraside önemli bir kırılma noktası olduğunu vurguladı ve milletin yazdığı destanın unutulmayacağını belirtti.

Milletin direnişi ve Kayseri'nin rolü

Gülsoy, 15 Temmuz gecesinde Kayseri'nin Cumhuriyet Meydanı'na akın eden yüz binlerce vatandaşla iradesine sahip çıktığını, şehrin esnafından gencine kadar herkesin ezan ve bayrağa sahip çıktığını ifade etti. Mesajında 251 vatan evladının şehit olduğunu, 2 bin 190 kişinin gazi olduğunu hatırlatarak, şehit ve gazilere rahmet ve minnet dileklerini iletti.

Gülsoy, Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen, birlikte eğitim görüp üniforma giydikleri 23 yaşındaki iki fidanımızı, Bünyanlı şehidimiz Cennet Yiğit ve Yeşilhisarlı şehidimiz Kübra Doğanay'ı anarak onların hatırasının ve ailelerinin baş tacı olduğunu vurguladı.

İş dünyası sorumluluğunu vurguluyor: üretim nöbeti

KTO Başkanı, ekonomik bağımsızlığın milli bağımsızlıkla eşdeğer olduğunu belirterek iş dünyasının sorumluluğuna dikkat çekti. Gülsoy, o gece tutulan demokrasi nöbetinin bugün fabrikalar, ticarethaneler ve AR-GE merkezlerinde sürdürülen üretim nöbetiyle devam ettiğini ifade etti.

Gülsoy'un mesajında, daha çok çalışmak, üretmek ve dünya pazarlarında Türk bayrağını dalgalandırmak suretiyle ekonominin büyütülmesinin demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Mesaj şu ana fikri taşıdı: devletin emrinde, milletin hizmetinde, demokrasinin ve ekonominin yılmaz bekçileri olmaya devam edilecek.

Gülsoy, 15 Temmuz'un anısına dualar ederek "Rabbim bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" dileğinde bulundu.

KAYSERİ TİCARET ODASI (KTO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER GÜLSOY, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ...

KAYSERİ TİCARET ODASI (KTO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER GÜLSOY, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'NÜN 10. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA YAZILI BİR MESAJ YAYIMLADI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.