Olayın gelişimi
Kayseri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne işlem için gelen bir vatandaşın boğazına, asansörde beklerken, şeker kaçtı. Nefes almakta güçlük çeken kişi göğsüne vurarak nesneyi çıkarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.
Müdahale anı:
Vatandaşın zorlandığını fark eden müdürlük personeli hızlıca müdahale etti. Uygulanan Heimlich manevrası sonucu boğaza kaçan şeker çıktı ve vatandaşın solunumu normale döndü. Personelin müdahalesi olayın kritik anında belirleyici oldu.
Güvenlik kamerasına yansıdı:
Müdahalenin ve vatandaşın zorlandığı anların tamamı müdürlüğün güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde personelin hızlı ve kararlı tutumu görülüyor; olayın ardından vatandaşın durumu düzeldi.
KAYSERİ ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE İŞLEM YAPMAK İÇİN GELEN BİR VATANDAŞIN BOĞAZINA ŞEKER KAÇTI. NEFES ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKEN VATANDAŞI, MÜDÜRLÜKTEKİ BİR PERSONEL HEİMLİCH MANEVRASI YAPARAK, KURTARDI.