Kayseri'den 26 Ağustos mesajı: Malazgirt ve Büyük Taarruz'un mirası

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 26 Ağustos'ta Malazgirt'in 955'inci ve Büyük Taarruz'un 104'üncü yıldönümlerinde şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

Yayın Tarihi: 26.08.2026 09:36
Güncelleme Tarihi: 26.08.2026 09:36

Kayseri'den 26 Ağustos mesajı: Malazgirt ve Büyük Taarruz'un mirası

Başkanın mesajı:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 26 Ağustos vesilesiyle yayımladığı mesajda Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz un yıldönümlerini kutladı. Büyükkılıç, bu iki destansı zaferin milletin tarihindeki yerini ve taşıdığı anlamı vurgulayarak, anma gününün heyecan ve onur kaynağı olduğunu söyledi.

Zaferlerin tarihsel boyutu:

Mesajında Malazgirt Zaferi nin Anadolu'ya Türklere açılan kapı olduğunu, Büyük Taarruz un ise Anadolu nun Türk yurdu olarak kalmasının mühürlerinden biri olduğunu belirten Büyükkılıç, 26 Ağustos'un Malazgirt'in 955'inci ve Büyük Taarruz'un 104'üncü yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Bu çerçevede kahramanca mücadele eden tüm şehit ve gaziler rahmet ve minnetle anıldı.

Büyükkılıç ayrıca şunları kaydetti: "Aziz milletimizin tarihinde dönüm noktaları niteliğindeki zaferlerin yıl dönümlerini büyük bir onur ve heyecanla kutluyoruz. Bu anlamlı ve müstesna günde, bu iki büyük zaferin yıl dönümünde, ‘bayrağı bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ dizeleri ile bu kutlu yurdun bu şanlı millet için önemini bir kez daha idrak ediyoruz."

Komutanlara ve kahramanlara saygı:

Mesajında Malazgirt Zaferi'nin komutanı Sultan Alparslan ile Cumhuriyet'in kurucusu ve Büyük Taarruz'un komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle andığını ifade eden Büyükkılıç, konuşmasını "Malazgirt'ten; asırların bu aziz milletin inancı, dirayeti, vatan ve millet sevgisinden hiçbir şey eksiltmediğinin en net göstergesi olan Büyük Taarruz'a, bu eşsiz zaferlerin komutanları Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz" sözleriyle tamamladı.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, 26 AĞUSTOS MALAZGİRT ZAFERİ VE BÜYÜK...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, 26 AĞUSTOS MALAZGİRT ZAFERİ VE BÜYÜK TAARRUZ MUHAREBESİ YIL DÖNÜMLERİ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI. BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ MESAJINDA, TARİHİN İKİ ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI OLAN DESTANSI ZAFERLERİ YIL DÖNÜMLERİNDE BÜYÜK BİR ONUR VE HEYECANLA KUTLADIKLARINI SÖYLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.