
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İncesu ilçesinde yapımı tamamlanan Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi'nin tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Merkezin, bağımlıların 6 ay süreyle tedavi göreceği belirtildi. Çiçek, "Buranın tüm işletimini Yeşilay üstlendi. Mart ayında hastalarımızı almaya başlayacağız. Buradan bir kişi bile tedavi olup çıkarsa kendimizi bahtiyar sayacağız" dedi.
2024 yılında uyuşturucuyla mücadele kapsamında öncü adımlar atıldığını vurgulayan Çiçek, 2023 yılına göre 2,5 kat daha fazla operasyon düzenlendiğini açıkladı. Ayrıca, iki ay önce 38 kilogram metamfetamin ve daha dün 2,189 sentetik uyuşturucu ele geçirildiğini ekledi. Çiçek, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca polisiye tedbirlerle başarılamayacağını, bu konuda topyekün seferberliğin önemine dikkat çekti.
Uyuşturucu kullanımıyla ilgili araştırmaların sonuçlarına da değinen Vali Çiçek, metruk binaların yanı sıra evlerde de yüksek oranlarda uyuşturucu kullanımı olduğunu söyledi. Bu bağlamda, Kayseri'de yürütülen ERVA Spor Okulları projesiyle 12 bin lisanslı sporcuya ulaştıklarını belirtti.
Çiçek, uyuşturucuyla mücadele noktasında kamera sistemini 4 kat artırdıklarını ve bu durumun İzlenmeyen bir alanın kalmamasıyla mücadelede güç sağladığını vurguladı. Ayrıca, "Kurtarılamayan her çocuk beraberinde 10 kişiyi daha götürüyor" şeklinde bir tespit yaptı. Yardımcı olacak bir rehabilitasyon merkezi oluşturulmasını 15 ay önce taahhüt ettiklerini, bu merkezle beraber Kayseri'nin hayırseverlerinin desteğiyle 280 milyon TL maliyetle Türkiye’nin en büyük ve donanımlı rehabilitasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Rehabilitasyon merkezinin Türkiye'deki üçüncü merkez olacağını açıklayan Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi ise tedavi sürecinin 21 günlük remisyon sürecini tamamlayan bireyler için geçerli olduğunu bildirdi. Çifçi, "Bu merkezde uygulayacağımız tedavi modelinin milli duruşa uygun olduğunu" belirterek, bağımlılığın psikolojik bir sorun olduğunu vurguladı.
Vali Çiçek ve gazeteciler, toplantının ardından rehabilitasyon merkezini gezdi ve yapılan yatırımları yerinde inceledi.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek (ortada), kentte yapımı tamamlanan Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezinin tanıtım toplantısında konuştu.