Kayseri'de öğretmen Heimlich manevrasıyla boğulma tehlikesi geçiren öğrenciyi kurtardı
Olayın seyri
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir ilkokulda, teneffüs sırasında boğazına cisim kaçan bir öğrenci nefes almakta güçlük çekti. Olayın hemen ardından öğretmenler müdahale etti ve Heimlich manevrası uygulanan öğrenci tekrar hayata tutundu.
Görüntülerde neler görülüyor
O anlar saniye saniye okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde öğrencinin öğretmeninin yanına geldiği, kısa sürede diğer öğretmenlerin toplandığı ve koordineli müdahale ile Heimlich manevrasının uygulandığı görülüyor.
Kısa değerlendirme
Olay, hızlı müdahalenin ve eğitimli personelin önemini bir kez daha gösterdi. Öğretmenlerin zamanında ve etkili müdahalesi sonucu öğrenci hayatını sürdürebildi; yaşananlar ilk yardım bilgisi ve acil durum hazırlığının eğitim kurumlarında ne kadar kritik olduğunu ortaya koyuyor.
KAYSERİ'NİN MELİKGAZİ İLÇESİNDE BULUNAN BİR İLKOKULDA BOĞAZINA CİSİM KAÇAN ÖĞRENCİYİ, ÖĞRETMENLERİ HEMLİCH MANEVRASI İLE KURTARDI.