DOLAR
42,54 0%
EURO
49,6 0%
ALTIN
5.752,85 0%
BITCOIN
3.922.593,46 0%

Kayseri'de hamsi bolluğu sürüyor: Palamut azlığı tezgahları etkiledi

Denizde palamutun azalması Kayseri balık tezgahlarında hamsi ve istavrit bolluğu yaratıyor; fiyatlar kıyıda ucuz, İç Anadolu'da nakliye ve işçilikle yükseliyor.

Yayın Tarihi: 08.12.2025 12:36
Güncelleme Tarihi: 08.12.2025 12:36

Kayseri'de hamsi bolluğu sürüyor: Palamut azlığı tezgahları etkiledi

Kayseri'de hamsi bolluğu sürüyor

Denizde palamutun azalmasıyla Kayseri'deki balıkçı tezgahlarında hamsi bolluğu devam ediyor. Kentte 30 yıldır balıkçılık yapan Ali Akçakaya, palamutun bu sezonda bulunmamasının hamsi ve istavrit artışına neden olduğunu belirtiyor.

Akçakaya, hamsi dışında diğer türlerde de bolluk yaşandığını vurgulayarak, "Önceki sene yaşadığımız palamut bolluğu bu sene bulunmamakta. Bu sene palamut balığı olmadığı için hamsi ve istavrit bolluğu yaşanmaktadır. Hamsi balığının yanında, diğer balık türlerinin de bolluğu söz konusu. Bu sene gerçekten çok çeşitli bir sezon geçmektedir" ifadelerini kullandı.

Fiyatlarda bölgesel farklılık ve nedenleri

Akçakaya, fiyatlarda kıyı bölgeler ile İç Anadolu arasında fark olduğuna işaret etti. Kıyı bölgelerde fiyatların daha düşük, İç Anadolu'da ise nakliye ve işçilik masrafları nedeniyle daha yüksek seyrettiğini söyledi. Akçakaya'ya göre balığın piyasada olup olmaması da fiyatları belirleyen unsurlar arasında yer alıyor.

Soğuk zincir ve balığın lezzeti

Halk arasında "kar yağınca balığın lezzeti artar" yönündeki algıya değinen Akçakaya, tazelik ve lezzetin temelinin denizden çıkan balığın ölüm sıcaklığına yakın tutularak soğuk zincirin sağlanması olduğunu belirtti. Akçakaya, iyi bir soğutma uygulandığında balığın et kalitesinin yükseldiğini ve soğuk zinciri sağlanan balığın tazelik ile lezzetinin korunacağını ifade etti.

Özetle, bu sezon denizde palamutun azlığı nedeniyle Kayseri'de hamsi ve istavrit bolluğu yaşanıyor; fiyat farkları ise bölgesel lojistik ve işçilik maliyetlerinden etkileniyor.

KAYSERİ’DE 30 YILDIR BALIKÇILIK YAPAN ALİ AKÇAKAYA, DENİZLERDE PALAMUT BALIĞININ AZ OLMASI HAMSİ...

KAYSERİ’DE 30 YILDIR BALIKÇILIK YAPAN ALİ AKÇAKAYA, DENİZLERDE PALAMUT BALIĞININ AZ OLMASI HAMSİ BOLLUĞUNUN DEVAMINA NEDEN OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

DENİZDE PALAMUT BALIĞININ AZ OLMASIYLA, KAYSERİ'DEKİ BALIKÇI TEZGÂHLARINDA HAMSİ BOLLUĞU YAŞANMAYA...

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.