Kayseri'de 3 kuşaktır peynircilik
Kayseri'de peynir satıcılığı yapan Mehmet Denk, ailenin üç kuşaktır süren işini sürdürdüğünü ve 2006 yılından bu yana dükkânda çalıştığını söyledi. Denk, meslekte edindikleri deneyimin alıcıların peynir kalitesini anlamasında önemli rol oynadığını belirtti.
Kaliteli peyniri anlamanın ölçütleri
Denk'e göre kaliteli ve lezzetli peynir, yendiğinde damağında lezzet bırakan peynirdir. Bu niteliğin rafyası, kokusundan ve tadından anlaşılacağını vurguladı. Hileli ve tağşişli ürünlerde bu özelliklerin kaybolduğunu, söz konusu ürünlerin tüketildiğinde lezzet ve tadın hemen fark edildiğini ifade etti.
Kış tercihleri ve fiyat değerlendirmesi
Denk, kış aylarında müşterilerin en çok tercih ettiği peynirler arasında Eski Kars kaşarı, Erzincan tulum ve Ezine peynirlerinin öne çıktığını söyledi. Açık satılan peynirlerin market ürünlerine kıyasla daha lezzetli ve bozulma riskinin daha az olduğunu belirtti.
Fiyatlara ilişkin değerlendirmesinde ise süt darlığı nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu ve satıcılar olarak bunu kabul ettiklerini kaydetti. Ayrıca, insanların alım gücünün düşük olması nedeniyle fiyatların tüketici için yüksek kaldığını dile getirdi.
KAYSERİ’DE PEYNİR SATICILIĞI YAPAN MEHMET DENK; KALİTELİ VE LEZZETLİ PEYNİRİ ANLAMANIN PÜF NOKTALARINI AKTARDI.