Kayseri'de 1 tonluk 'Kocaoğlan' kurbanlık boğa alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı'na günler kala Kayseri'de hayvan satışları ve hazırlıkları yoğunlaştı. Çiftliklerdeki besiciler alıcıların tercih edeceği hayvanları pazar gününe hazırlarken, besici Celal Alış'ın ahırında bulunan ve 1 ton ağırlığındaki boğa 'Kocaoğlan' dikkat çekiyor.
Satış bilgileri ve hayvanın özellikleri
Ahırdaki hayvanların en büyüğü olan Kocaoğlan, simental et ırkı ve besicinin verdiği bilgiye göre canlı ağırlığı yaklaşık 1 ton. Hayvanın yaşı 3 olarak belirtiliyor ve satış fiyatı 400 bin TL olarak açıklandı.
Satışı gerçekleştiren Celal Alış, hayvanla ilgili şunları söyledi: "Şimdiye kadar kurbanlıklarımızın hepsini sattık. Sadece elimizle büyüttüğümüz ve Kocaoğlan ismini verdiğimiz büyük bir hayvanımız kaldı. Canlı ağırlığı yaklaşık 1 ton ağırlığında. Önceden küçük oğlandı adı buradaki küçük hayvanlar gibiydi. Şimdi de aşırı büyüdüğünden dolayı Kocaoğlan oldu. Elimizde ve müşterilerini bekliyoruz. Fiyat olarak da 400 bin TL’ye vereceğiz ilk gelene. Hayvanın sağlığı on numara beş yıldız diyelim. Yemesi içmesi güzel, randımanlı, simental et ırkı bir hayvan. Alana şimdiden hayırlı olsun diyelim. Kocaoğlan şu anda 3 yaşında. Ben şimdiden herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum, kazasız belasız bayram geçirmelerini diliyorum. Kocaoğlan’da sıkı pazarlık yok diyelim ama geleni de üzmem."
Vatandaşlar kurbanlık seçimi için kurulacak hayvan pazarlarına yönelirken, çiftliklerdeki hayvanlar alıcılarını bekliyor. Celal Alış, tek kalan bu hayvan için alıcı beklediklerini ve alana kolaylık dilediğini belirtti.
KAYSERİ'DE 1 TONLUK KURBANLIK BOĞA "KOCAOĞLAN" ALICISINI BEKLİYOR.