Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı sonuçları
Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2026 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkan Büyükkılıç, toplantı öncesinde 2026 yılının ülke ve Kayseri için hayırlı, huzurlu ve sağlıklı olmasını diledi ve Meclis Üyeleri Osman Yeniay'ın annesi merhume Fatma Yeniay ile Meclis Üyesi Menderes Yıldırım'ın kız kardeşi merhume Selvi Tuzcu için başsağlığı temennisinde bulundu.
Gündem maddeleri ve genel değerlendirme
Toplantıda, 41 asıl ve 39 ek olmak üzere toplam 80 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilip karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında kırsal hizmetler, kamu kurumlarıyla iş birliği yetkileri, isim değişiklikleri ve denetim komisyonu seçimi yer aldı.
Su tarifesi: 'Desteğe devam, suya zam yok'
Başkan Büyükkılıç, KASKİ'ye verilen desteğin sürdürüleceğini belirterek talebi oylamaya sundu. Mecliste alınan kararla suya zam yapılmayacağı ve KASKİ'ye destek verilmeye devam edileceği oy birliğiyle kabul edildi. Büyükkılıç, Kayseri'nin 30 büyükşehir arasında içme suyu tarife sıralamasında en uygun iller arasında olduğunu, kullanılan su açısından ikinci sırada yer aldıklarını ifade ederek 'En ucuz su bizde' dedi.
Tarım ve hayvancılığa destekler
Büyükşehir, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ile ekolojik dengenin korunması amacıyla su kullanımını verimli hale getirmeye dönük desteklerin 2026 yılında da sürdürülmesi için kamu kurum ve kuruluşları, ilçe belediye başkanlıkları, birlikler ve meslek örgütleriyle ortak iş birliği protokollerinin imzalanması yetkisini Meclis'ten aldı. Bu talep de meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.
İsim değişiklikleri ve diğer kararlar
Mecliste ayrıca Kocasinan ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bulunan Hamurculu Sokağı'nın adı Şehit Murat Akpınar Sokağı olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Önceki dönem ekonomi bakanlarından, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'a vefa örneği kapsamında Kocasinan Bulvarı'nın isminin Mustafa Elitaş olarak değiştirilmesi önergesi de meclis üyelerince kabul edildi.
Ayrıca Denetim Komisyonu üyelik seçimi gizli oyla gerçekleştirildi. Toplantının sonunda Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların Kayseri için hayırlı olmasını diledi.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI, DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN, MECLİSTE, 80 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI