Kayseri'de karla mücadele: Büyükşehir seferber
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, artan kar yağışı ve tipiye karşı kent merkezi ile kırsalda ulaşımın aksamaması için tüm birimleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar, Fen İşleri, Kırsal Hizmetler ve Park ve Bahçeler daire başkanlıklarının koordinasyonunda, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde yürütülüyor. Ekipler 7/24 esasına göre görev yapıyor.
Kırsalda açılan yollar ve devam eden çalışmalar
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri; 148 personel ve 85 araç ile yoğun mesai yürütüyor. 2 Ocak 2026 sabah saat 09.00 itibariyle Bünyan'da 15, Develi'de 20, Kocasinan'da 8, Özvatan'da 1, Pınarbaşı'nda 84, Sarıoğlan'da 3, Sarız'da 13, Talas'ta 6, Tomarza'da 14, Yahyalı'da 18 ve Yeşilhisar'da 5 olmak üzere 11 ilçede toplam 1.496 kilometrelik yol ağında 187 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Ayrıca kar ve tipi nedeniyle kapanan Bünyan'da 2, Pınarbaşı'nda 18, Sarız'da 22 ve Yeşilhisar'da 2 mahalle yolu olmak üzere 46 mahalle yolunda çalışmalar devam ediyor.
Şehir içi çalışmalar ve önlemler
Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kent merkezi ana arterler, caddeler ve yollar başta olmak üzere kar küreme, temizlik ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehir içi çalışmalarda 201 personel ve 71 araç görev alıyor; gece yarısından sabaha kadar yürütülen tuzlama çalışmalarıyla ana arterler ve bulvarlarda buzlanmaya karşı önlem alınıyor. Talep ve anlık bildirimler için Alo 153 İletişim Merkezi 24 saat hizmet veriyor.
Kaldırım, park ve yaya güvenliği
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri sabahın ilk saatlerinden itibaren kaldırımlar, parklar ve yürüyüş yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 72 kişilik ekip, kaldırımları temizleyip tuzlayarak yaya güvenliğini sağlıyor ve parklarda ağaçların üzerindeki kar birikintilerini temizleyerek olası riskleri azaltıyor.
Toplam kaynak ve çalışma düzeni
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kış şartları sona erene kadar sahada çalışmalarını kesintisiz sürdürecek. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki organizasyonda toplam 421 personel ve 156 araç 7/24 görev yaparak hem kent merkezinde hem de kırsalda ulaşım güvenliğinin sağlanması için çalışmaya devam ediyor.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ETKİSİNİ ARTIRAN KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE KENT MERKEZİ VE KIRSALDA ULAŞIMIN AKSAMAMASI İÇİN TÜM BİRİMLERİYLE SAHADA.