KAYMEK'ten 'Oku, Yarış, Kazan' kitap yarışması
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşu KAYMEK A.Ş., geleneksel kitap okuma yarışmasını bu yıl da 'Oku, Yarış, Kazan' sloganıyla düzenliyor. Etkinlik, toplumda okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı, bireylerin kelime dağarcığını geliştirmeyi ve kitap sevgisini artırmayı amaçlıyor; ayrıca millî ve manevi değerlerin güçlendirilmesine katkı sunmayı hedefliyor.
Yarışma formatı ve kitaplar
Yarışma iki ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek. 12-16 yaş grubundaki katılımcılar Mustafa Kutlu'nun Uzun Hikâye adlı eser üzerinden; 17 yaş ve üzeri katılımcılar ise Alev Alatlı'nın Yaseminler Tüter mi, Hâlâ? kitabından sorumlu olacak.
Her iki kategoride de katılımcılara 20 sorudan oluşan çoktan seçmeli test uygulanacak. Sınav dijital ortamda, Kahoot sistemi üzerinden yapılacak; en çok doğruyu en kısa sürede cevaplayan yarışmacılar dereceye girecek. Katılımcılar yarışmaya akıllı telefon veya tabletleriyle katılabilecek.
Ödüller ve takvim
Yarışmada her iki kategori için ödül dağılımı şu şekilde belirlenmiş: birincilere 10.000 TL, ikincilere 8.000 TL, üçüncülere 6.000 TL verilecek; ayrıca her kategoride üç kişiye 3.000 TL mansiyon ödülü takdim edilecek. Toplam ödül tutarı 66.000 TL olarak açıklandı.
Başvurular 10 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Yarışma finali ise 17 Mayıs 2026 tarihinde Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Yarışma saatleri ve diğer detaylar, başvuru yapan katılımcılara SMS yoluyla bildirilecek ve KAYMEK'in resmi sosyal medya hesaplarından duyurulacak.
Kültürel hedef ve katılım bilgileri
Büyükşehir yetkilileri, yarışmayı yalnızca bir bilgi sınavı olmaktan öteye taşıyarak bireylerin düşünce dünyasını geliştiren ve kültürel farkındalığı artıran bir sosyal sorumluluk projesi olarak nitelendiriyor. Etkinlik, her yaştan vatandaşı okuma kültürüne katılmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.
Yarışmaya ilişkin katılım şartları ve başvuru için www.kaymekyarisma.com adresi üzerinden detaylı bilgi alınabilecek ve başvuru yapılabilecek.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ KAYMEK A.Ş., GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİ KİTAP OKUMA YARIŞMASIYLA GENÇLERİ VE YETİŞKİNLERİ OKUMA KÜLTÜRÜ ETRAFINDA BULUŞTURUYOR.