KAYMEK'ten 15 Temmuz ruhunu yansıtacak sergi

KAYMEK, 15-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Büyükşehir Sanat Galerisi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü sergisi düzenliyor.

Yayın Tarihi: 12.07.2026 10:37
Güncelleme Tarihi: 12.07.2026 10:37

KAYMEK'ten 15 Temmuz ruhunu yansıtacak sergi

Sergi ve açılış bilgileri

KAYMEK AŞ., 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anısına hazırlanan özel sergiyi 15-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Büyükşehir Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak. Sergi, 15 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 11.00de gerçekleştirilecek açılış programıyla kapılarını açacak.

Serginin içeriği ve dikkat çeken eserler

Sergide, 15 Temmuz 2016 gecesinin demokrasi, millî irade, birlik ve beraberlik temalarını öne çıkaran çalışmalar yer alacak. KAYMEK Dekoratif Tablo Yapımı ve Resim branşı öğretmenleri tarafından hazırlanan sanatsal kabartma yazılar ve 15 Temmuz ruhunu yansıtan özgün görseller serginin öne çıkan bölümlerini oluşturuyor.

Diğer bölümde ise farklı tekniklerle hazırlanmış el yapımı tablolar ziyaretçilere sunulacak; bu eserler KAYMEK eğitmenlerinin özgün çalışmalarını ve kurumun üretken eğitim anlayışını yansıtıyor.

Amaç ve toplumsal katkı

Sergi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın eğitim, kültür ve sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda hazırlandı. Etkinlik, Türk milletinin 15 Temmuz 2016 gecesinde ortaya koyduğu mücadelenin sanat aracılığıyla yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyor.

Millî hafızanın canlı tutulmasına katkı sunmayı hedefleyen sergi, 15 Temmuz’un anlam ve önemini sanatın birleştirici gücüyle buluşturarak ziyaretçilere hem tarihî bilinç hem de estetik bir bakış kazandırmayı hedefliyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN KAYMEK AŞ., 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN KAYMEK AŞ., 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ KAPSAMINDA HAZIRLADIĞI ÖZEL SERGİYİ 15-19 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ BÜYÜKŞEHİR SANAT GALERİSİ'NDE SANATSEVERLERLE BULUŞTURACAK.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.