Kaymakam Halil Dalak, Sarıgöl'de öğrencilerle dikiş ve çapa uygulamalarına katıldı

Kaymakam Halil Dalak, Sarıgöl'de 'Atölyede Bir Gün' etkinliğinde öğrencilerle dikiş ve çapa uygulamaları yapıp mesleki eğitimin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 27.11.2025 10:14
Güncelleme Tarihi: 27.11.2025 10:14

Kaymakam Halil Dalak, Sarıgöl'de öğrencilerle dikiş ve çapa uygulamalarına katıldı

Kaymakam Dalak, "Atölyede Bir Gün" etkinliğinde öğrencilerle uygulamalı çalışmalara katıldı

Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, ilçede düzenlenen "Atölyede Bir Gün" etkinliğine katılarak öğrencilerle birlikte hem dikiş dikti hem de çapa yaparak uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdi. Kaymakam Dalak’ın atölye çalışmasına aktif katılımı öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Ziyarette ziyaret edilen atölyeler

Ziyaret, Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Kaymakam Dalak’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ile Emcelli Ortaokulu öğrencileri eşlik etti. Program kapsamında şu birimler yerinde incelendi:

Giyim Üretim Teknolojisi Atölyesi — Kaymakam Dalak, bölümde öğrencilerle birlikte makine başına geçerek kısa süreli dikiş uygulaması yaptı ve tasarım ile dikim süreçlerini gözlemledi.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Atölyesi — Öğrencilerin materyal hazırlama çalışmalarına ilişkin uygulamalar izlendi.

Tarım Alanı Seraları ve Uygulama Alanları — Tarım teknolojileri atölyesinde Kaymakam Dalak, öğrencilere eşlik ederek sera alanında çapa uygulamalarına katıldı ve seralardaki üretim faaliyetlerini inceledi.

Muhasebe ve Finansman Atölyesi — Uygulamalı finans işlemleri ve mesleki beceri odaklı çalışmalar yerinde değerlendirildi.

Gözlemler ve vurgulanan mesaj

Her atölyede öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamaları ilgiyle izleyen Kaymakam Dalak, okul yöneticilerinden ve öğretmenlerden yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Ziyarette mesleki eğitimin önemi vurgulandı; Kaymakam Dalak, bu tür uygulamalı programların öğrencileri üretim becerileri ve meslek bilinci kazanmaya teşvik ettiğini belirtti ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlik, öğrencilerle yapılan kısa değerlendirme sohbetlerinin ardından hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

SARIGÖL KAYMAKAMI HALİL DALAK, İLÇEDE DÜZENLENEN "ATÖLYEDE BİR GÜN" ETKİNLİĞİNE KATILARAK...

SARIGÖL KAYMAKAMI HALİL DALAK, İLÇEDE DÜZENLENEN "ATÖLYEDE BİR GÜN" ETKİNLİĞİNE KATILARAK ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE HEM DİKİŞ DİKTİ HEM DE ÇAPA YAPARAK UYGULAMALI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİ. KAYMAKAM DALAK’IN AKTİF OLARAK ÜRETİM SÜREÇLERİNE KATILMASI ÖĞRENCİLER TARAFINDAN İLGİYLE KARŞILANDI.

SARIGÖL KAYMAKAMI HALİL DALAK, İLÇEDE DÜZENLENEN "ATÖLYEDE BİR GÜN" ETKİNLİĞİNE KATILARAK...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.