Bafra Ziraat Odası muhtar ve üreticilerle bir araya gelerek ortak hedefleri paylaştı
Bafra Ziraat Odası, Samsun’un verimli tarım havzası Bafra Ovası için birlik mesajı verdi. Oda Başkanı Osman Tosuner toplantıda, bölgenin yaklaşık 700 bin dekarlık tarım potansiyelini etkin kullanmanın yolunun kayıtlı üretimden geçtiğini vurguladı. Muhtarlar ve üreticilerle düzenlenen yemekte, 2015'ten bu yana yürütülen çalışmaların değerlendirmesi yapıldı ve birlikte hareket etmenin önemi bir kez daha öne çıktı.
odanın hizmet altyapısı ve kapasitesi:
Tosuner, göreve geldikleri 2015 yılından itibaren Ziraat Odası hizmetlerini genişlettiklerini ve üçer yıllık seçim süreçleriyle (2015, 2019, 2023) aynı kararlılıkla çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Oda bugün 16 dönümlük bir alanda hizmet veriyor. Bu alanda 250 kişilik toplantı ve konferans salonu, kurutma ve paketleme tesisleri ile hizmet aracı bulunuyor; oda bünyesinde de 12 personel görev yapıyor. Tosuner, bu altyapının muhtarlar ve delegelerin desteğiyle hayata geçirildiğini kaydetti.
kayıtlı üretim ve ÇKS'nin önemi:
Bafra Ovası tarımsal yapısının zaman içinde değiştiğini aktaran Tosuner, 2002 yılına kadar üretimin ağırlıklı olarak tütün, mısır ve buğday üzerine kurulu olduğunu, ancak 2007’den sonra Avrupa Birliği destekleri ve Ziraat Bankası aracılığıyla sağlanan teşviklerle kayıtlı tarıma dönüşün hızlandığını söyledi. Üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını yaptırmasının, tarımsal desteklerden yararlanılması ve bölgesel potansiyelin değerlendirilmesi açısından elzem olduğunu vurguladı.
Tosuner, odanın önceliklerinin kayıtlı üretimi teşvik etmek, üreticilerin desteklere erişimini kolaylaştırmak ve Bafra tarımını güçlendirmek olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalarda muhtarlar, delegeler ve üreticilerin katkısının kritik olduğuna dikkat çekildi ve birliktelik çağrısı yinelendi.
Toplantı, Bafra tarımının sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik ortak adımların ve odanın hizmet üretme kapasitesinin üreticilerle paylaşılmasıyla son buldu. Tosuner, birlik ve beraberlik içinde Bafra tarımına hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.
SAMSUN BAFRA ZİRAAT ODASI BAŞKANI OSMAN TOSUNER, MUHTARLAR VE ÜRETİCİLERLE DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELEREK, GÖREVE GELDİKLERİ GÜNDEN BU YANA HAYATA GEÇİRİLEN HİZMETLER VE BAFRA TARIMININ GELİŞİMİ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.