Kayıp Alzheimer hastası evine 500 metre uzaklıktaki dik yamaçta ölü bulundu

Kütahya'da evinden ayrılan Alzheimer hastası Mehmet Yıldırım, arama çalışmalarıyla evine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki dik yamaçta ölü bulundu.

Yayın Tarihi: 22.08.2026 19:42
Güncelleme Tarihi: 22.08.2026 19:43

Kayıp Alzheimer hastası evine 500 metre uzaklıktaki dik yamaçta ölü bulundu

Kayıp Alzheimer hastasının cansız bedeni bulundu

Kütahya'nın Okmeydanı Mahallesindeki evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan Mehmet Yıldırım için yakınlarının ihbarıyla polis ve AFAD ekipleri arama başlattı. Yıldırım'ın kaybolduğu ihbarı üzerine bölgeye intikal eden ekiplere vatandaşlar ve Yıldırım’ın ailesi de destek verdi.

Arama çalışmaları:

Ekipler tarafından alan taramaları yapılırken, aramalarda AFAD ekipleri, polis ve gönüllüler görev aldı. Çalışmalarda dron ile de tarama yapıldı. Yıldırım'ın yaklaşık bir yıl önce de kaybolduğu ve o dönemde mantar toplamak amacıyla gittiği alanda bulunduğu bilgisi üzerine, benzer bölgelere öncelik verildi.

Gün boyu süren arama faaliyetlerine mahalle sakinleri de katıldı; ekipler, arazinin zemin yapısına göre koordineli bir arama programı uyguladı.

Olay yeri ve soruşturma:

Arama çalışmaları sırasında acı haber geldi. Yıldırım’ın cansız bedeni, Kekik Sokak yakınlarında, evine yaklaşık 500 metre mesafedeki dik yamaçta bulundu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Yıldırım’ın yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri delil ve bulgu toplama çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Ailenin ve komşuların ifadeleri doğrultusunda olayla ilgili bilgi toplayan ekipler, kesin ölüm nedeninin tespiti için gerekli adımları atıyor.

OLAY YERİ

OLAY YERİ

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.