Kayınvalidesinin vefatından sonra 7 yıldır engelli kayınbiraderine bakan gelin

Elazığ'da 3 çocuk annesi Gülbahar Yıldırım, kayınvalidesinin vefatının ardından 7 yıldır bedensel engelli kayınbiraderi Nihat Yıldırım'ın tüm günlük bakımını üstlendi.

Yayın Tarihi: 25.06.2026 10:18
Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 10:56

Kayınvalidesinin vefatından sonra 7 yıldır engelli kayınbiraderine bakan gelin

Kayınvalidesinin vefatından sonra 7 yıldır engelli kayınbiraderine bakan gelin

Elazığ'da aile içi bakım örneği

Elazığ merkez Esentepe Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk annesi Gülbahar Yıldırım, kayınvalidesinin vefatının ardından 7 yıldır bedensel engelli kayınbiraderi 50 yaşındaki Nihat Yıldırım'ın tüm günlük bakım ve ihtiyaçlarını tek başına karşılıyor.

Eşini 7 ay önce kaybeden Yıldırım, kayınbiraderinin 6 aylıkken geçirdiği kızamık hastalığı sonrası bedensel engelli kaldığını ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtiyor.

Gülbahar Yıldırım süreci şu sözlerle aktardı:

"Ben 7 yıldır kayınbiraderime bakıyorum. Kaynanam öldükten sonra kayınım bende kaldı. Kayınbiraderimi kendi evladım gibi gördüm. Benim bir evladım gibi ve yanımdadır. Bakıyorum, banyosu gibi bütün ihtiyaçlarını, hizmetini ben yapıyorum. Benim de huzurevine vermeye gönlüm razı olmadı. Vicdanım el vermedi. Eşim de 7 ay önce vefat etti. Kayınım 6 aylıkken kızamık hastalığı geçirmiş ve bedensel engelli kalmış. Herhangi bir ihtiyacını karşılamıyor. Banyosu, yemeği gibi bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Bütün yetkililerden ricam kendisinin babasından kalan evi var, üstüne çatı, içine de tuvalet ve banyosunu yapsalar çok iyi olur. Biz kendisine yine yardımcı oluruz"

Kayınbiraderine bakan yengeye minnettarlığını ifade eden Ahmet Yıldırım ise "Hepsinden Allah razı olsun. Başkası olsaydı bakmazdı. Yengem de yardımcı oluyor, Allah ondan da razı olsun" dedi.

Yıldırım ailesi, yetkililerden Nihat Yıldırım için babasından kalan evin güçlendirilmesi ve temel yaşam alanlarının (tuvalet, banyo, çatı) oluşturulması yönünde destek talep ediyor.

ELAZIĞ'DA YAŞAYAN 3 ÇOCUK ANNESİ GÜLBAHAR YILDIRIM, KAYINVALİDESİNİN VEFATININ ARDINDAN 7 YILDIR...

ELAZIĞ'DA YAŞAYAN 3 ÇOCUK ANNESİ GÜLBAHAR YILDIRIM, KAYINVALİDESİNİN VEFATININ ARDINDAN 7 YILDIR BEDENSEL ENGELLİ KAYINBİRADERİ NİHAT YILDIRIM'IN TÜM GÜNLÜK BAKIM VE İHTİYAÇLARINI TEK BAŞINA KARŞILIYOR

ELAZIĞ'DA YAŞAYAN 3 ÇOCUK ANNESİ GÜLBAHAR YILDIRIM, KAYINVALİDESİNİN VEFATININ ARDINDAN 7 YILDIR...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.