DOLAR
42,58 -0,03%
EURO
49,59 0%
ALTIN
5.726,3 0,23%
BITCOIN
3.850.150,34 0,29%

Katar, Gazze'de Ateşkesin Başladığını Teyit Etti

Katar, 3 esirin isimlerinin İsrail'e teslim edildiğini ve Gazze'de ateşkesin başladığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 19.01.2025 13:03
Güncelleme Tarihi: 19.01.2025 13:03

Katar, Gazze'de Ateşkesin Başladığını Teyit Etti

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, bugün serbest bırakılacak 3 esirin isimlerinin İsrail tarafına iletildiğini ve Gazze'de ateşkesin başladığını duyurdu.

Ensari, ateşkesin başlangıcıyla ilgili belirsizlikler üzerine X platformunda bir açıklama yaptı. Katarlı yetkili, Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından serbest bırakılacak 3 esirin isimlerinin İsrail'e gönderildiğini, bu esirlerden 2'sinin Romanya ve İngiltere vatandaşlığına sahip olduğunu bildirdi.

Ayrıca, Ensari açıklamasında Gazze Sharıd'inde ateşkesin başlamış olduğunu vurguladı. Ancak İsrail ordusunun, Hamas’ın yükümlülüklerini yerine getirip serbest bırakılacak olan kadın İsrailli esirlerin listesini sunana kadar ateşkesin yürürlüğe girmeyeceğini ilan ettiği detayları da aktarıldı.

Devlet televizyonu KAN, Hamas'ın serbest bırakılacak esirlerin listesini arabuluculara teslim ettiğine dair bir haber paylaştı. Bu gelişmelerin ardından, esirlerin listesi yayımlanır yayınlanmaz ateşkesin TSİ 12.15'te başlayacağı duyuruldu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı