DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.829.549,31 0,43%

Katar’da 15 Temmuz Paneli Düzenlendi

Katar'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Yayın Tarihi: 14.07.2025 21:53
Güncelleme Tarihi: 14.07.2025 21:53

Katar’da 15 Temmuz Paneli Düzenlendi

Katar'ın başkenti Doha'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde '15 Temmuz' paneli gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, YEE Doha Koordinatörü Enver Gedik, Hamad Bin Halife Üniversitesi İslam Araştırmaları Bölümü Dekanı Prof. Dr. Recep Şentürk, gazeteciler İhsan Aktaş ve Taha Hüseyin Karagöz, 15 Temmuz gazisi Abdulkadir Can ve şehit yakınları Mehmet İnci ve Abdullah Çağrı İbiş ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Göksu, panelin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'nin demokrasisine ve milli birlik ve beraberliğine yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini ifade ederek, 'Bu karanlık gece Türk halkının gösterdiği eşsiz iradesiyle ve kararlılığıyla aşıldı' dedi.

Prof. Dr. Şentürk, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin yalnızca silahlı bir kalkışma değil, Türkiye'nin demokratik meşruiyetine yönelik çok boyutlu bir tehdit olduğunu belirtti.

15 Temmuz gazisi Abdulkadir Can, 'Bu milletin bir ferdi olarak gazilik makamına erişmekten gururluyum. Gerekirse canımızı da vatanımız için vermeye hazırız. Allah, milletimize bir daha böyle bir gece yaşatmasın.' şeklinde duygularını dile getirdi.

Şehit yakını Abdullah Çağrı İbiş, babasının o gece şehit olduğunu belirterek, bunun gururunu ömrü boyunca taşıyacağını ifade etti. İbiş, benzer bir olayın bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Diğer bir şehit yakını Mehmet İnci de, kardeşinin o gece helikopterden açılan ateş ile şehit olduğunu ve bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu aktardı.

Panelin ardından 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterimi yapıldı.

- 'Zaferin Adı Türkiye' adlı fotoğraf sergisi açıldı

Panelle birlikte, Doha Yunus Emre Enstitüsü tarafından Anadolu Ajansı'nın katkılarıyla 'Zaferin Adı Türkiye' adlı fotoğraf sergisi de açıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı