Kastamonu ve Çevre İllerde Heniyye İçin Yürüyüş Düzenlendi
Kastamonu, Amasya ve Çorum şehirlerinde, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye anısına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşler, bölgede sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından yapıldı.
Kastamonu'da Yürüyüş
Kastamonu'da sivil toplum temsilcileri, Kışla Parkı'nda bir araya geldi. Vatandaşlar buradan slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır, grup adına yaptığı açıklamada, "Siyonist İsrail rejimi, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor" dedi.
Amasya'da Anma Etkinliği
Amasya'da Sultan II. Bayezid Camisi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde dövizler ve bayraklarla Yavuz Selim Meydanı'na yürüdü. Memur Sen Amasya İl Temsilcisi Kerem Camcı, "Bugün burada Şehit İsmail Heniyye'nin vasiyetini yerine getirmek için toplandık" ifadelerini kullandı.
Çorum'daki Protesto
Çorum'da ise Filistin Platformu tarafından organize edilen etkinlikte, Hürriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'in saldırılarını protesto etti. Filistin Platformu Sözcüsü Raif Korkmaz, "İsrail, 302 gündür Filistin'de soykırım yapıyor" dedi.
Etkinlikler, Türkiye ve Filistin bayraklarının asıldığı Çorum Sat Kulesi'nde sona erdi. Katılımcılar, Filistin halkına destek için dua ve maddi yardımlarda bulunma çağrısında bulundular.