Kastamonu Valisi Meftun Dallı: "Suyu daha idareli kullanmayı öğrenmemiz lazım"
10 Ocak Gazeteciler Günü buluşmasında gazetecilerin rolü ve su tasarrufu çağrısı
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin kurumların sorunlarını görünür kılma ve çözüm süreçlerine yön verme işlevine dikkat çekti.
Vali Dallı, gazetecilerin ildeki sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmelerin duyurulmasında ve gerekli tedbirlerin alınmasında yol gösterici olduklarını belirtti. Mesleklerin mesai anlayışı konusundaki ortak noktalara işaret ederek, kriz ve acil müdahalelerde her iki meslek grubunun da 24 saat hazır olduğunu vurguladı.
İklim değişikliğinin etkileri ve suyun önemi
Konuşmasında iklim değişikliğinin bölgedeki etkilerine dikkat çeken Dallı, su kaynaklarına yönelik uyarılarda bulundu. Vali Dallı'nın sözleri şöyle: "Artık alışkanlıklarımızı su konusunda gözden geçirip suyu daha idareli kullanmayı öğrenmemiz lazım. Özellikle çocuklarımızın bu konuda bilinçli bir şekilde yetiştirilmesi gerekiyor".
Dallı, ayrıca "Kar yağışlarının hepimizin ihtiyacı var" diyerek yağışların önemine vurgu yaptı ve toplumda su tasarrufu bilincinin oluşturulmasının gerekliliğini dile getirdi. İklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda bölgede belirgin etkiler göstereceğini belirterek, bu konuda toplumsal seferberlik çağrısı yaptı.
Vali Dallı gazetecilere de bu bilincin yaygınlaştırılmasında destek olmaları çağrısında bulunarak, "Musluktan su yerine hava akmasını beklemeye gerek yok. Ortada olan bir durum var. Bunun için hep beraber bu konuda çaba sarf etmemiz lazım" dedi.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİYLE İLGİLİ KONUŞAN KASTAMONU VALİSİ MEFTUN DALLI, SUYUN ÖNEMİNE DEĞİNEREK, "ARTIK ALIŞKANLIKLARIMIZI SU KONUSUNDA GÖZDEN GEÇİRİP SUYU DAHA İDARELİ KULLANMAMIZ LAZIM. ÖZELLİKLE ÇOCUKLARIMIZIN BU KONUDA BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR" DEDİ.