Kastamonu-Karabük sınırındaki iki orman yangınına müdahale sürüyor
Kastamonu-Karabük sınırında, Karabük'ün Eflani ilçesinde pazar günü başlayan ve Kastamonu Araç ilçesine bağlı Güzelce köyüne ulaşan yangın ile Araç ilçesi Akgeçit köyü Karasu Mahallesi'nde dün çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.
Ekipler gece boyunca karadan söndürme çalışması yürüttü; günün ağarmasıyla birlikte çalışmalar helikopter desteğiyle güçlendirildi.
Müdahale unsurları: 39 araç, 3 helikopter, 5 su tankeri, 17 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve 182 personel yangın bölgesinde görev yapıyor.
Yerel sakinlerin anlatımı
Aziz Okutucu (Akgeçit köyü Karasu Mahallesi sakini) AA muhabirine, yangının evlerine çok yaklaştığını belirterek, "Bize 100 metre kadar yaklaştı. Çok korktuk, gece sabaha kadar uyumadık. Ha şimdi ha birazdan gelecek diye. İtfaiyenin çalışması neticesinde kurtulabildik, şükür. Şurada yangın vanamız vardı. Bir şey olursa diye oraya hortum bağladık, hazırlıklar yaptık." dedi.
Hüsniye Okutucu ise dumanların bir anda yükseldiğini aktararak, "Önümüzdeki dağda bir anda dumanlar yükseldi. Çok korktuk. 10 dakika sonra itfaiyeler, helikopterler hepsi birden geldi. Bizim de yangın vanamız vardı. Hortumumuzu taktık, hazırlandık. Gece sabaha kadar pencerelerde bekledik, Valizlerimiz merdiven başında hazır. Giyecek kıyafetlerimiz ve kimliklerimiz hazır. Yangın çoğalırsa kimliğimizi alıp çıkarız diye. Allah razı olsun itfaiye ekipleri ve helikopterdekilerden. Çok şükür bugün oldu, kurtulduk sayılır." şeklinde konuştu.
Tahliyeler ve hayvanların güvenli bölgelere alınması
Yangınlar nedeniyle Güzelce, Akgeçit, Kızılören, Ahatlar, İhsanlı ve Şiringüney köylerindeki 437 vatandaşın tahliyesi sağlanmış; 496 büyük ve küçükbaş hayvan güvenli bölgeye alınmıştır.
Kastamonu-Karabük sınırındaki 2 orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.