Kastamonu'da orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü

Kastamonu Merkez Kızılseke'de çıkan orman yangını, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara müdahalesiyle büyümeden söndürüldü; soğutma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 19.07.2026 18:45
Güncelleme Tarihi: 19.07.2026 18:45

Kastamonu'da orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü

Kastamonu'da orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü

olay yeri ve müdahale

Kastamonu'nun Merkez ilçesine bağlı Kızılseke köyü mevkiinde ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi ve alanda müdahale başlatıldı.

Ekipler karadan yürüttükleri söndürme çalışmalarına ek olarak, olay yerine intikal eden helikopterle havadan destek sağladı. Yapılan müdahale sonucunda yangın büyümeden söndürüldü.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor ve yangının yeniden alevlenmemesi için önlemler sürdürülüyor.

Olayda, havadan ve karadan eş zamanlı yürütülen koordineli müdahalenin yangının çevreye yayılmasını engellediği değerlendiriliyor.

KASTAMONU'DA ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN HAVADAN VE KARADAN YAPILAN MÜDAHALEYLE BÜYÜMEDEN...

KASTAMONU'DA ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN HAVADAN VE KARADAN YAPILAN MÜDAHALEYLE BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ.

KASTAMONU'DA ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN HAVADAN VE KARADAN YAPILAN MÜDAHALEYLE BÜYÜMEDEN...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.