Kastamonu'da kapalı köy yolu sayısı 377'ye düştü
Kastamonu Valiliği, il genelinde kar çalışmaları sonucu kapalı köy yolu sayısının 377'ye kadar düştüğünü duyurdu.
Valilik açıklamasına göre, il genelinde 4 gündür etkili olan kar yağışı sırasında 790 köyün yolu ulaşımın sağlanamadığı bir döneme girildi. İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışının durmasının ardından çalışmaları yoğunlaştırdı; dün itibarıyla kapalı köy yolu sayısı 616 iken, aralıksız yürütülen çalışmalarla bu sayı 377'ye indi.
İlçelere göre kapalı köy yolları
Şu an itibarıyla Merkez ve Tosya ilçelerinde kapalı köy yolu bulunmuyor. Diğer ilçelerde ise ulaşım sağlanamayan köy sayıları şöyle:
Abana: 5, Ağlı: 9, Araç: 40, Azdavay: 44, Bozkurt: 22, Cide: 30, Çatalzeytin: 13, Daday: 39, Devrekani: 41, Doğanyurt: 6, Hanönü: 3, İhsangazi: 2, İnebolu: 30, Küre: 22, Pınarbaşı: 17, Seydiler: 4, Şenpazar: 15, Taşköprü: 35.
Enerji ve haberleşme kesintileri
Enerji verilemeyen köyler:
Ağlı: 2, Araç: 1, Azdavay: 6, Bozkurt: 1, Çatalzeytin: 3, Devrekani: 3, Pınarbaşı: 8, Şenpazar: 9, Taşköprü: 3.
Haberleşme sağlanamayan köyler:
Devrekani: 2, Doğanyurt: 3, İnebolu: 2, Şenpazar: 7.
İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürüyor.
KASTAMONU’DA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞININ ARDINDAN EKİPLER KAPALI KÖY YOLLARINDAKİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜRKEN, KAPALI KÖY YOLU SAYISI DA 377’YE KADAR DÜŞTÜ.