Kastamonu'da Bebeğini Çöp Konteynerine Bırakan Annenin Yargılanması Devam Ediyor

Kastamonu'da çöp konteynerinde bulunan bebeğin annesi C.Ç.'nin yargılaması sürerken, tutukluluğu devam ediyor.

Yayın Tarihi: 24.12.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 24.12.2024 14:41

Kastamonu'da Bebeğini Çöp Konteynerine Bırakan Annenin Yargılanması Devam Ediyor

Kastamonu'da Yargılama Süreci Devam Ediyor

Kastamonu'da, çöp konteynerinin yanında bulunan çöp poşetinin içerisinde yeni doğan bir bebeğin annesi C.Ç. (18) hakkında devam eden mahkeme süreci dikkat çekiyor. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla yargılanan C.Ç., duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanığın İfadesi Pişmanlık Dolu

C.Ç., duruşmada yaptığı savunmada, tutuksuz yargılanmak istediğini belirtti ve pişmanlık duyduğunu ifade etti. "Ben çocuğumu ölüme terk etmedim. Öldü sandığım için çöp konteynerine bıraktım, aileme söyleyemedim. O anın psikolojisiyle aklıma gelen buydu. Çok pişmanım," dedi. C.Ç., ayrıca çocuğunu görmediğinden bahsederek, adli kontrolle yargılanmak istediğini ve gerektiğinde ev hapsini talep etti.

Mahkeme Kararını Verdi

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı erteledi. Olay, 2 Kasım 2023 tarihinde Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak'ta meydana geldi. Çöp konteynerinin yanında bulunan çöp poşetindeki erkek bebek, vatandaşlar tarafından fark edilerek 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan bebek, tedavisinin ardından koruma altına alındı. Olay günü 17 yaşında olan bebeğin annesi C.Ç. tutuklanmıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı