Kastamonu'da Ayı, Fotokapanı Yerinden Almaya Çalıştı

Kastamonu'da bir bozayı, ormanlık alanda yerleştirilen fotokapanı sökmeye çalışırken kameraya yakalandı.

Yayın Tarihi: 06.03.2025 19:48
Güncelleme Tarihi: 06.03.2025 19:48

Kastamonu'da Ayı, Fotokapanı Yerinden Almaya Çalıştı

Kastamonu'da, ormanlık bir alana kurulan fotokapanı fark eden bir bozayı, ilginç bir an yaşatarak kameraya yansıdı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10'uncu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatının korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında bu kamerayı yerleştirdi.

Ormanlık alanda fotokapanın önünden geçerken iki ayıdan biri, fotokapanı fark ederek geri döndü. Bozayı, cihazı yerinden kaldırmaya çalışırken ağa kaydedildiği anlar görüntülendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bu ilginç görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Yayımlanan gönderide, "Önce sakin bir doğa gezisi, sonra teknolojiye merak! Fotokapanı sökmeye çalışsa da biz yakaladık. Bizden kaçış yok!" ifadelerine yer verildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı