Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail ordusuna ait birliğe ve araçlara saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Bu operasyon kapsamında iki tank, bir zırhlı personel taşıyıcı ve israilli kurtarma birlikleri hedef alındı.
Kassam Tugayları'nın konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, Han Yunus kentindeki Eğitim ve Öğretim Müdürlüğü yakınlarında konuşlanan İsrail askerleri ve askeri araçlarına yönelik saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamaya göre, iki İsrail Merkava tankı patlayıcılarla hedef alınmış ve her iki tankın mürettebatında ölen ve yaralananlar olduğu ifade edilmiştir.
Ayrıca, bir zırhlı personel taşıyıcının roketle vurulduğu ve olay yerine ulaşan İsrail kurtarma birimlerinin de hafif ve orta sınıf silahlarla hedef alındığı aktarılmıştır.