Kasapoğlu: Barcelona kampının Lefkoşa seçimi adanın ortak geleceğine katkı sağlar

Kasapoğlu, Barcelona'nın alt yaş akademi kampını Lefkoşa'ya taşımasını sporun birleştirici gücünün adanın ortak geleceğine ve entegrasyonuna katkısı olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 25.08.2026 15:43
Güncelleme Tarihi: 25.08.2026 15:43

Kasapoğlu: Barcelona kampının Lefkoşa seçimi adanın ortak geleceğine katkı sağlar

Kasapoğlu'dan Lefkoşa değerlendirmesi

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İspanya ve dünya futbolunun önde gelen kulüplerinden Barcelona'nın alt yaş gruplarına yönelik akademi kampını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirme kararına ilişkin görüşlerini paylaştı. Kasapoğlu, organizasyonun spor eksenli köprüler kurma işlevine dikkat çekti.

Barcelona kampının önemi:

Kasapoğlu, söz konusu kamp kararını değerlendirirken, "Sporun mesafeleri kaldıran birleştirici yönüne müstesna bir örnek teşkil edecek bu organizasyon adanın ortak geleceği ve uluslararası entegrasyonu bakımından da çok değerli" ifadelerini kullandı. Bu değerlendirme, sporun sadece saha içi performans değil; aynı zamanda sosyo-kültürel temas ve diplomatik diyalog için de araç olduğuna işaret ediyor.

Kasapoğlu'nun çağrısı:

Milletvekili, açıklamasında ayrıca bölgedeki hassas dengelere vurgu yaparak, "Rum tarafının içeriden yükselen radikal seslere paye vermeden sağduyu ile hareket etmesini diliyor, organizasyonun engellenmesi yönündeki aşırılıkçı reflekslerin diplomasi katında karşılık bulmamasını temenni ediyorum" dedi. Kasapoğlu'nun sözleri, organizasyonun güvenli ve kesintisiz yürütülmesi için siyasi aktörlere sağduyu çağrısı niteliği taşıdı.

Yetkililerin ve ev sahibi kurumların iş birliği ile gerçekleştirilecek bu tür uluslararası etkinliklerin, adanın genç sporcuları için eğitim ve deneyim fırsatları sunmasının yanı sıra, bölgesel ilişkilere olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

ÖNCEKİ DÖNEM GENÇLİK VE SPOR BAKANI, AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU...

ÖNCEKİ DÖNEM GENÇLİK VE SPOR BAKANI, AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU, BARCELONA KULÜBÜNÜN ALT YAŞ GRUPLARI KAPSAYAN FUTBOL AKADEMİSİ İÇİN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN BAŞKENTİ LEFKOŞA’YI TERCİH ETMESİYLE İLGİLİ OLARAK "SPORUN MESAFELERİ KALDIRAN BİRLEŞTİRİCİ YÖNÜNE MÜSTESNA BİR ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BU ORGANİZASYON ADANIN ORTAK GELECEĞİ VE ULUSLARARASI ENTEGRASYONU BAKIMINDAN DA ÇOK DEĞERLİ" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.