Kartepe'de kar yağışı Samanlı Dağları zirvesini beyaza bürüdü
Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kartepe'de etkili olan kar yağışı, Samanlı Dağları zirvesini beyaza bürüdü. Bölgeden paylaşılan görüntüler kartpostallık manzaralar sundu.
Hava ve yerel koşullar
İstanbul'a yaklaşık 1,5 saat mesafedeki ve 1640 rakımlı Kartepede meteorolojik uyarıların ardından kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının 7 derece olarak ölçüldüğü bölgede yağışın gün boyu sürmesi bekleniyor. Karın yüksek kesimlerde zemine tutması ve doğa görüntülerinin drone ile havadan kaydedilmesi dikkat çekti.
Vatandaşların ve esnafın tepkisi
Karın tadını çıkarmak için dışarı çıkan vatandaşlar kar topu oynayıp fotoğraf çekerek günü değerlendirdi. Bölge esnaflarından Muhammet Yavuz kar yağışının yüzleri güldürdüğünü belirtti ve şunları söyledi:
"Sabah mutlulukla uyandık. Beklediğimiz şey zaten kar yağışıydı. Esnaf olarak herkesi Kartepe’ye bekliyoruz. Bir hafta önce de yağmıştı ama bu kadar etkili değildi. İlk kez bu şekilde kar zemine oturdu. Yollar kapanmadı. Belediye bu konularda zaten 7/24 çalışıyor"
KOCAELİ’NİN KARTEPE İLÇESİNİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR. METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYARISININ ARDINDAN KARTEPE ZİRVESİ İLE KUZUYAYLA TABİAT PARKI, GECE BOYUNCA DEVAM EDEN YAĞIŞLA BİRLİKTE BEYAZA BÜRÜNDÜ.