DOLAR
42,66 -0,07%
EURO
50,02 -0,19%
ALTIN
5.902,18 -0,08%
BITCOIN
3.778.550,68 0,11%

Kartal'da 59 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Kartal'da hakkında 59 yıl 1 ay kesinleşmiş ceza bulunan ve 4 yıldır aranan Enver K.O., düzenlenen operasyonla yakalandı, tutuklandı.

Yayın Tarihi: 17.08.2025 10:24
Güncelleme Tarihi: 17.08.2025 10:24

Kartal'da 59 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Kartal'da 59 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası olan firari yakalandı

İstanbul'un Kartal ilçesinde, hakkında çeşitli suçlardan 59 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 4 yıldır aranan firari hükümlü Enver K.O. düzenlenen operasyonla yakalandı.

Operasyon ve arama süreci

Olayda, Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri ile Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri birlikte çalışma yürüttü. Soruşturmada, şüphelinin "banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanarak dolandırıcılık" suçundan 2 Aralık 2021'den bu yana arandığı bilgisiyle hareket edildi.

Sicil ve adli yaptırımlar

Soruşturmaya göre şüphelinin dosyasında 153 aranma kaydı bulunduğu, ayrıca haklarında kesinleşmiş 59 yıl 1 ay hapis cezası ile 52 bin 440 lira adli para cezası bulunduğu aktarıldı.

Ele geçirilen deliller ve teslim süreci

Yakalama sırasında yapılan aramada şüphelinin üzerinde ruhsatsız tabanca, şarjör ve 7 fişek ele geçirildi. Şüpheli, Kartal Şehit Selahattin Arslantepe Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edildi.

Yasal süreç

İfade ve işlemlerinin ardından şüpheli, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı ve cezaevine sevk edildi. Soruşturma ve yasal süreç yetkili birimlerce sürdürülüyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı