Kars'ta yoğun kar ve tipi ulaşımı aksattı: 33 köy yolu kapandı

Kars'ta etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle 33 köy yolu ulaşıma kapandı; ekipler yolları açmak için gece gündüz çalışıyor.

Yayın Tarihi: 13.04.2026 09:48
Güncelleme Tarihi: 13.04.2026 09:48

Kars'ta yoğun kar ve tipi ulaşımı aksattı: 33 köy yolu kapandı

Kars'ta yoğun kar ve tipi günlük hayatı etkiliyor

Doğu Anadolu'nun soğuk illerinden Kars, bu yıl son yılların en sert kışlarından birini yaşıyor. Kent genelinde artan yoğun kar yağışı ve tipi, özellikle kırsal alanlarda günlük yaşamı olumsuz etkiliyor ve ulaşımı aksatıyor.

Ulaşımda kesinti ve saha çalışmaları

33 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolları yeniden açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ancak tipinin neden olduğu azalan görüş mesafesi ve karın sürekli savrulması, çalışma koşullarını zaman zaman zorlaştırıyor.

Yerel yetkililer, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini, ekiplerin ulaşımı kontrollü biçimde sağlamak için yoğun mesai harcadığını bildiriyor.

Sarıkamış'ta yaşam, görüş mesafesi ve yerel tepkiler

Sarıkamış ilçesinde rüzgarın etkisiyle savrulan kar zaman zaman fırtınaya dönüşerek görüş mesafesini neredeyse sıfıra indiriyor. Bu durum sürücüler ve yayalar için ciddi risk oluşturuyor; bölgedeki ulaşımın kontrollü şekilde sağlandığı belirtiliyor.

Fahri Alkan, 'Sarıkamış'ta Nisan ayı ortasında hala kar yağışı devam ediyor. Harika bir ortam var. Baktığınız zaman kar kalınlığının sezon kadar daha yüksek ve bu şekilde devam etmesi de bekleniyor. Hava çok güzel' sözleriyle kış koşullarını değerlendirdi.

Hasan Basri Özcan ise, 'Nisan ayında kar yağışı halen devam ediyor. İnsanlar batıda denize girerken, biz hala mont giymeye devam ediyoruz. Elimizi açmışız Allah'a havaların ısınmasını bekliyoruz' diyerek bölge halkının durumuna vurgu yaptı.

Toplumsal yaşam ve turistik görüntüler

Tüm olumsuzluklara rağmen bazı vatandaşlar yoğun karı eğlenceye çevirdi; Sarıkamış'ta vatandaşlar çocuklarına kızak kaydırdı. Kar yağışı, Sarıkamış Katarina Köşkü gibi yapıları kartpostal niteliğinde görüntülere dönüştürdü. Ayrıca Rus köşkü havadan görüntülendi.

Kentte kar yağışı aralıklarla devam ediyor; yetkililer ve saha ekipleri kapanan yolları açmak ve ulaşımı normale döndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kars’ta kar ve tipi hayatı felç etti: 33 köy yolu ulaşıma kapandı

Kars’ta kar ve tipi hayatı felç etti: 33 köy yolu ulaşıma kapandı

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.