Kars'ta kar yağışı ulaşımı zorlaştırdı: Sarıkamış-Karaurgan yolunda kaza
Kars'ta etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı aksatmaya devam ediyor. Sarıkamış ilçesinde yoğunlaşan kar ve buzlanma koşulları nedeniyle iki aracın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
Olayın gelişimi
Edinilen bilgilere göre, kar yağışı sonrası kayganlaşan yolda, Sarıkamış'tan Karaurgan köyüne seyir halinde olan araç sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek kontrolden çıktı ve karşı yönden gelen araçla çarpıştı. Kazada araçlarda maddi hasar meydana geldi. Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri müdahale etti. Sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı ve yaralı ambulansla Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Ulaşım düzenlemesi ve yetkili uyarıları
Kaza nedeniyle Sarıkamış-Karaurgan-Erzurum karayolu jandarma ekiplerince kısa süreliğine ulaşıma kapatıldı. Bölgeye çağrılan çekici araçları yoldan kaldırdıktan sonra yol yeniden trafiğe açıldı.
Olayla ilgili tahkikat başlatıldı. Yetkililer, bölgede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle sürücülere dikkatli olmaları, hızlarını düşürmeleri ve kış lastiği kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.
KARS’TA KAR YAĞIŞI KAZAYA NEDEN OLDU: KAZDA 1 KİŞİ YARALANDI(KARS-İHA)