Kars’ta eğitimin yol haritası KAFKAS ile şekilleniyor

KAFKAS Projesi, Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında 2026-2027'de uygulanacak alt projelerle eğitim kalitesini ve öğrenci gelişimini artırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 27.10.2026 10:43
Güncelleme Tarihi: 27.10.2026 10:43

Kars’ta eğitimin yol haritası KAFKAS ile şekilleniyor

KAFKAS değerlendirme toplantısıyla gelecek döneme odaklandı

Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, Kars’ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri (KAFKAS) Projesi kapsamında bugüne kadar yürütülen faaliyetler ayrıntılı biçimde ele alındı. Toplantıda, uygulanan çalışmaların eğitim sürecine katkıları değerlendirildi ve 2026-2027 eğitim-öğretim yılına yönelik yol haritası belirlendi.

toplantıda değerlendirilen çalışmalar:

Katılımcılar, proje başlangıcından bu yana hayata geçirilen etkinliklerin uygulama süreçlerini ve elde edilen çıktıları paylaştı. Alt projeler kapsamında okullarda planlanan faaliyetlerin kapsamı, uygulama takvimi ve izleme yöntemleri masaya yatırıldı. Toplantıda, pilot uygulamalardan edinilen deneyimler ışığında uygulama süreçlerinde yapılabilecek iyileştirmeler üzerinde duruldu.

Değerlendirmede, öğretmen destek programları, okul içi etkinlikler ve öğrenme ortamlarının düzenlenmesine ilişkin adımların eğitim kalitesine katkısı ön plana çıktı. Ayrıca uygulamalardan elde edilecek verilerin sistematik biçimde toplanması ve analiz edilmesi gerektiği vurgulandı.

gelecek dönemin öncelikleri:

2026-2027 eğitim-öğretim döneminde KAFKAS bünyesinde uygulanacak alt projelerle öncelikle öğrencilerin akademik başarısı yükseltilmesi, aynı zamanda sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Eğitim ortamlarının daha verimli hâle getirilmesi ve okul başarısının sürdürülebilir şekilde artırılması toplantının temel gündem maddeleri arasında yer aldı.

Toplantıda ayrıca uygulamaların belirlenen hedefler doğrultusunda takip edilmesi, elde edilen sonuçların değerlendirilmesi ve ihtiyaçlara göre yeni çalışmaların planlanması kararları alındı. Bu değerlendirmelerin ardından 2026-2027 dönemine ilişkin alt proje uygulamalarının detaylandırılmasıyla toplantı sona erdi.

KARS’TA EĞİTİMİN YOL HARİTASI KAFKAS PROJESİ İLE ŞEKİLLENİYOR(KARS-İHA)

KARS’TA EĞİTİMİN YOL HARİTASI KAFKAS PROJESİ İLE ŞEKİLLENİYOR(KARS-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.