Kars'ta bir yıllık emek alevlere teslim oldu: bin balya kül oldu

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Başköy'de çıkan yangında İlimdar Kaya'ya ait yaklaşık bin balya ot kül oldu; itfaiye ekipleri yangını söndürüp soğutma çalışması yürüttü.

Yayın Tarihi: 24.08.2026 13:09
Güncelleme Tarihi: 24.08.2026 13:09

Kars'ta bir yıllık emek alevlere teslim oldu: bin balya kül oldu

Başköy'de yığın halinde bekleyen otlar alev aldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Başköy'de, baharda ekilip hasat edilen ve ardından evinin bahçesinde istiflenen ot balyalarında yangın çıktı. Görgü tanımlarına göre, balyalar henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı ve kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangında İlimdar Kaya'ya ait yaklaşık bin balya otun kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Müdahale ve soğutma çalışmaları:

Alevlerin fark edilmesi üzerine vatandaşlar durumu bildirerek bölgeye Sarıkamış Belediyesi itfaiye ekipleri'ni çağırdı. İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak yoğun bir söndürme çalışması başlattı. Balya yoğunluğunun yangının yayılmasını kolaylaştırması nedeniyle müdahale uzun sürdü; ekiplerin çalışmasıyla alevler kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Söndürme sonrası yapılan soğutma çalışmaları devam etti ve balyalar arasında yeniden alevlenme yaşanmaması için ekipler uzun süre bölgede görev yaptı.

Çiftçinin kaybı ve soruşturma:

İlkbahardan itibaren tarlasını sürüp ekimini gerçekleştiren, yaz boyunca bakımını yapan ve hasat döneminde otlarını balyalar halinde taşıyan İlimdar Kaya, bir yıllık emeğinin gözleri önünde yanışını çaresizce izledi. Olay sonrası Kaya'nın büyük üzüntü yaşadığı belirtildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için yetkililer soruşturma başlattı ve inceleme sürüyor.

Olay, kırsal yerleşimlerde depolanan tarımsal ürünlerin yangın riski ve müdahale gerekliliğine dair uyarıları yeniden gündeme getirirken, bölgede benzer zararların önüne geçmek için alınacak tedbirlerin ve erken müdahale imkanlarının önemini ortaya koydu.

Kars’ta bir yıllık emek alev alev yandı: Bin balyalık ot kül oldu

Kars’ta bir yıllık emek alev alev yandı: Bin balyalık ot kül oldu

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.