Kars'ta afet hazırlıkları İRAP değerlendirmesiyle hız kazanıyor

Kars'ta Vali Ziya Polat başkanlığında İRAP toplantısı yapıldı; riskler belirlendi, eylemler gözden geçirildi ve kurumlar arası koordinasyon ön plana çıktı.

Yayın Tarihi: 08.09.2026 16:08
Güncelleme Tarihi: 08.09.2026 16:08

Kars'ta afet hazırlıkları İRAP değerlendirmesiyle hız kazanıyor

Kars’ta İRAP değerlendirme toplantısı

Kars’ta İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamındaki çalışmalar, Vali Ziya Polat başkanlığında düzenlenen bir toplantıda ele alındı. Gazi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda, kent genelindeki mevcut risklerin tespiti, alınması gereken tedbirler ve kurumlar arası iş birliği öncelikli gündem maddeleri olarak değerlendirildi.

gündemdeki öncelikler:

Toplantıda, afet ve acil durumlara müdahale kadar, afet öncesi risk azaltma faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı. Deprem, sel, taşkın ve heyelan gibi Kars’ta olası görülen afet türlerine yönelik risk analizleri tartışıldı; riskli alanlara yönelik çalışma gerekliliği ve zararların asgariye indirilmesine yönelik planlamalar ön plana çıktı.

Katılımcı kurum temsilcileri, sorumluluk alanlarındaki çalışmaları sundu ve İRAP kapsamında belirlenen eylemlerin uygulanma durumları detaylı şekilde gözden geçirildi. Tamamlanan faaliyetler ile devam eden çalışmalar değerlendirilirken, eksik alanların hızla kapatılması ve belirlenen tedbirlerin önceliklendirilmesi istendi.

uygulama, takip ve koordinasyon:

Vali Ziya Polat başkanlığındaki değerlendirmede, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, sorumlulukların zamanında yerine getirilmesi ve eylemlerin izlenmesi konuları öne çıktı. Toplantıda ayrıca, risk azaltma çalışmalarının yalnızca afet anındaki müdahalelerle sınırlı kalmayıp, önleyici planlama ve uygulama süreçleriyle sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Katılımcılar, kamu kurumları, yerel yönetimler ve ilgili kuruluşlar arasında sürekli iletişim ve iş birliğinin önemini teyit etti. Kars’ın afetlere karşı daha güvenli ve dirençli bir kent olması amacıyla yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği, belirlenen eylemlerin takip edilerek uygulanmasının öncelik olacağı toplantı notlarına yansıdı.

KARS’TA İRAP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ: AFET RİSKLERİNE KARŞI HAZIRLIK MASAYA...

KARS’TA İRAP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ: AFET RİSKLERİNE KARŞI HAZIRLIK MASAYA YATIRILDI(KARS-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.