Kars’ta 33 köy yolu kar ve tipiden ulaşıma kapandı, ekipler çalışmaları sürdürüyor

Kars'ta 3 gündür süren kar ve tipi 33 köy yolunu ulaşıma kapattı; İl Özel İdaresi ekipleri yolları açmak için seferber oldu. Meteoroloji çığ, buzlanma ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı.

Yayın Tarihi: 13.04.2026 11:58
Güncelleme Tarihi: 13.04.2026 11:58

Kars’ta 33 köy yolu kar ve tipiden ulaşıma kapandı, ekipler çalışmaları sürdürüyor

Kars’ta 33 köy yolu kar ve tipiden ulaşıma kapandı

Kars’ta 3 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Kar ve tipi nedeniyle toplam 33 köyün kentle bağlantısı kesildi; ekipler kapalı yolları yeniden açmak için çalışma başlattı.

Kapanan köy yolları ve çalışmalar

Ulaşıma kapanan köy yolları ilçe dağılımına göre şu şekilde: Merkez 4, Akyaka 2, Arpaçay 11, Digor 8, Kağızman 3, Susuz 5. Bu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi kar ile mücadele ekipleri aynı anda çok sayıda bölgede çalışma yürütüyor. Yüksek kesimlerde etkili olan tipi, ekiplerin çalışmalarını zaman zaman aksatıyor; ekiplerin kısa sürede yolları açması bekleniyor.

Hava durumu ve uyarılar

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre Kars ve bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Iğdır ve çevrelerinde aralıklı, yer yer yağmur bekleniyor; yağışların özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırması öngörülüyor. Kars, Ağrı ve Iğdır’ın yüksek bölgelerinde yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların düşmesiyle buzlanma ve don olaylarının yaygın şekilde görülmesi bekleniyor; bu durum özellikle sürücüler için risk oluşturuyor. Ayrıca pus ve yer yer sis hadisesi görüş mesafesini azaltıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın bölge genelinde kuzeyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, yer yer ise kuvvetli esmesi beklendiği bildirildi. Kuvvetli rüzgarın hissedilen sıcaklığı daha da düşürebileceği vurgulandı.

Çığ tehlikesi için de uyarı yapıldı: Bölgede yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda çığ riski bulunuyor. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların ve dağlık bölgelerde bulunanların tedbirli olması istendi.

Kars’ta kapalı köy yollar için çalışma başlatıldı

Kars’ta kapalı köy yollar için çalışma başlatıldı

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.