Bist 100
9.362,03 0%
DOLAR
31,09 0,33%
EURO
33,71 0,2%
ALTIN
2.015,73 0,44%

Karnabahar sevmeyene bile tabak tabak yedirtecek o tarif açığa çıktı! Dikkat edin sakın parmaklarınızı yemeyin

Karnabahar sevmeyenlere bile tabak tabak yedirtecek o tarifin tüm detayları belli oldu. Bu saatten sonra kimse karnabahar sevmiyorum demeyecek. 15 dakika da hazırlayacağınız fırında soslu karnabaharı, 20 dakikada pişirince servis edebileceksiniz. İşte fırında soslu karnabahar tarifi ve malzemeleri...

Yayın Tarihi: 17.12.2023 17:58
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 17:58

Karnabahar sevmeyene bile tabak tabak yedirtecek o tarif açığa çıktı! Dikkat edin sakın parmaklarınızı yemeyin

Karnabahar yemeği ile ne yapacağım diye düşünüyorsanız müjdenizi isteriz! Lezzetli mi lezzetli fırına verip sadece 20 dakikada pişirebileceğiniz enfes tarif açığa çıktı. Bu tarif sayesinde karnabahar sevmeyenler bile önce tabağı sonra parmaklarını yiyecek. Hem lezzetli hem de yapması oldukça basit bu tarifle 4 - 6 kişilik masaya çok rahat servis yapabilirsiniz. Herkesin evinde bulunacak malzemelerle yapılacak olan bu tarif için bu hafta pazardan karnabahar almanız yeter! işte fırında soslu karnabahar tarifi ve malzemeleri... 

FIRINDA SOSLU KARNABAHAR TARİFİ MALZEMELERİ 

  • 1 tane orta boy karnabahar
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde zeytin yağ
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 - 5 tepeleme yemek kaşığı ölçüsünde mısır unu
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı ölçüsüne tuz
  • 1 çay kaşığı ölçüsüne karabiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsü zerdeçal
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde toz kırmızı biber 

FIRINDA SOSLU KARNABAHAR T

FIRINDA SOSLU KARNABAHAR TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Karnabaharları ilk etapta ayırarak küçük küçük dilimleyim. 
  2. Daha sonra güzelce yıkadıktan sonra süzmeye bırakın. 
  3. Karnabaharların suyu süzülürken siz derin bir kabın içersine karnabaharları bulayacağınız karışımımızı hazırlayın.
  4. Karışımınızın içine yumurta, zeytinyağı, sarımsak, mısır unu, maden suyu ve diğer tüm baharatları ekleyin.
  5. Güzelce karıştırdıktan sonra süzülmüş olan karnabaharları hazırlamış olduğunuz karışımla buluşturun. 
  6. Yağlı kağıt üzerine serebilir ya da borcamın içersine aktarabilirsiniz. 
  7. 180 derecede, fanlı, alt üst ayarda ortalama 20 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin. Sarımsaklı yoğurt yaparak servis edebilirsiniz.

FIRINDA SOSLU KARNABAHAR YEMEĞİNİN YANINDA NE YENİR? 

Fırında soslu karnabahar yemeğinin yanında dilerseniz pirinç pilavı ya da makarna yapabilirsiniz. Dışı çıtır çıtır kızaracak, içi ise yumuşacık kalacak bu tarifin yanına şehriyeli bir pirinç pilavı ya da makarna çok yakışacaktır. Çorba olarak da dilerseniz domates çorbası yapmayı tercih edebilirsiniz. İşte bir akşam yemeğiniz bizden herkese afiyet olsun!